söndag 24 mars 2013

Dagens promenad

blev en bit, då påskris skulle plockas. Och om man inte promenerar duktigt måste man gå på gymmet. Det gjorde jag igår och det är tråkigt.

Men innan jag promenerade iväg, påskdekorerade jag sälgen på gården, i pinande nordvind och snöstorm. Ovädret slutade lagom till jag var klar, men då hade jag redan tappat alla fingertoppar pga förfrysning. Men det blev ju snyggt skuggspel på snön när solen kom fram....

Sedan bilden togs har det fyllts på med nååååågra fler fjädrar, det blev lite tunt här och där, tyckte stämman.
 Lemshagas åkrar borde nu ligga vårgröna med en aning av grönskimrande höstsådd. Men med tio minusgrader varje natt så hålls naturen i ett järngrepp av snön, även om vi haft soligt och dagsmeja på dagarna.
 På vägen hem vågade jag mig på att gå runt skridskobanan på Kvarnsjön. Det är andra året som kommunen plogar upp en bana, men första gången jag vågade mig ut - jag är löjligt rädd för isar, kan peka på ett antal gravstenar på kyrkogårdarna här ute som berättar varför.

Förra helgen var en päckelhelg, fullständigt apatisk och inaktiv. Slutade med att jag köpte en ny hushållsmaskin för nästan 4000 bara för att ta mig ur deppigheten. Och för att den gamla sakta men säkert höll på att ge upp och inte producerade några bra bröddegar längre.

Denna helg har därför planerats noga, för att vara precis så inrutad som min tid måste vara när jag inte riktigt är vän med livet. Städa, gymmet, laga riktig mat, bostadsrättsföreningen, promenera, blomvård, tvätt, finalen i Australian Masterchef. Allt utom broderiet, det har legat nere i över en vecka nu så det måste jag ta tag i.

Och så bakade jag en chokladkaka med chokladfondantsglasyr till kattvakten, men den fick inte godkänt. För mäktig och för mycket socker. Det är faktiskt väldigt lite socker i den.......

Borde jobbat i eftermiddag men tiden rasar iväg - jag skulle behöva 36 timmars dygn. Nu måste jag göra mig iordning för att åka och äta middag hos min cancersjuka vän, det gäller att passa på när hon orkar mellan strålningar och cellgifter. Nu har man skjutit på nästa cellgiftsbehandling två gånger för att hon inte mäktar med och bara strålat en av tumörerna i skelettet. Sådant gör mig illamående och skräckslagen.

Men om jag ändå vaknar vid fyratiden på morgnarna kan jag lika gärna jobba då, som att sitta framför TV'n. Igårnatt var Ralf och drog i mig med skelett armar och ville att jag skulle följa med (igen!!) inatt som gick, gick jag, svärdottern, svärdotterns väninna och tio barn vilse på en stor j-a äng på skånska låglandet och hamnade till slut av misstag på en färja till Tyskland. Medan deras män satt och väntade i husbilarna på att vi skulle komma tillbaka.

Husbilar skulle nog aldrig hända i den här familjen, den enda som skulle vara intresserad är nog jag själv. Var resten kommer ifrån, skulle väl inte ens Sigmund själv klara av att förklara.

Damen går nuts - så är det väl bara.........................

Vårblommor - olika åsikter

Matte lägger ner en förmögenhet på vårblommor.

Bezzie gör vad hon kan för att hålla konsumtionen igång - på flera sätt.

Därmed sagt att matte och Bezzie INTE har samma synpunkter på nyttan av vårblommor.

Matte vill titta.

Bezzie vill något helt annat

Lyckliga Lottor gillar inte när det går fram en vasstandad slåttermaskin över deras blomsterprakt

 
 Plättar på tråd förvandlas till väldigt kortklippt stumpliknande patetiska tentakler
 Matte, om du dekorerar med rosa blommor och syrenfärgad duk - ja, då måste det finnas en svart katt som accent till kompositionen. Sååååå snyggt och så lagom rufsigt
 Ta mej katten, har vi inte här en alldeles förtjusande liten knopp som förbisetts vid föregående skördefest. Nomnom..........
 Matte, du är väldigt oattraktiv när du skriker på det där sättet. Dessutom är det synd om mig efter att veterinären grävt i mitt ansikte. Tyst och inse vilka husregler som gäller!!

torsdag 21 mars 2013

Bakfull katt

Hon var sövd igår hos veterinären och har varit jättekonstig sedan dess. Nu har hon dragit sig tillbaka till grottan i sin klöstunna, hoppas hon kan sova bort de sista sviterna av narkosen. Sedan är det bara tre dagar kvar av den där förfärliga penicillinkuren......

lördag 16 mars 2013

Djur är smartare än människor

de skiter i den eviga diskussionen om antal grader på termometern. De styrs av ljuset.

Trots temperaturer på mellan minus 13 och minus 16 på morgnarna, har Bezzie troget suttit vid balkongdörren och ylat på morgnarna och propsat på att få gå ut.

Sedan har hon väl inte stannat ute så länge.

Förra helgen gjorde jag en någorlunda vårstädning på balkongen och idag så satt jag faktiskt därute, iklädd Ralfs fleecetröja och duntofflor och läste och tog en eftermiddagsdrink.

Fröken var naturligtvis med, men höll på att stöka och kunde inte komma till ro och letade bästa liggplats (jag ville inte ge upp mitt knä). Så jag hämtade en av igloosarna som överhuvudtaget inte varit intressant över vintern - och se, nu har matte flyttat in medans fröken bäddat ner sig i igloo på fleecefilt och bestämt att hon nu flyttat ut. Det vill säga, matte fryser om fötterna och vill stänga balkongdörren och fröken låtsas som det regnar. När jag tittade ut genom köksfönstret senast så hade hon borrat ner huvudet och krullat ihop sig och sov så sött. Ville inte störa henne med att öppna dörren så det blev ingen sovbild, bara vakenbilder.

Men det är bara att konstatera - skit i temperaturen!! Vårljuset är här!!!!!!!!!!!!!11



När matte gav upp och stängde dörren var det minus tre. Jag får väl hoppas att jag kommer ihåg och släppa in henne senare......................

fredag 15 mars 2013

Snickrat lite

 - eller nja. Men iallafall konverterat en liten pryllåda till en vägglåda genom en del ingrepp i arkitekturen.




Min spegelbild ingår. Samlat ihop alla onödiga småprylar även om en del hamnade ovanpå (och döljer huvudet på x-krokarna) men jag får väl besöka lite loppmarknader också.

Och så bakade jag citronmuffins igår med recept från mittkok.se, och ska ta med till jobbet. Sist jag bakade blev jag anklagad för allvarliga viktökningar, kolestorolkatastrofer och strokeframkallande, de här bakverken klassas mer som hälskost - de innehåller fyra citroner.



onsdag 13 mars 2013

(K)apoteket

eller kattoteket eller var det nu heter

Bezzie har nu en halv egen hylla i ett köksskåp.


Metacamen var rena rama godiset. Corsodyl har vi bara provat en gång för sedan blev hon risig i magen, och även om jag bara baddar tandköttet med corsodyl så vill jag inte chansa. Laktulosen gick an även om hon inte direkt stod med öppen mun och väntade.

Men Flagylen - fy för den lede och den onde och för alla veterinärer. Det tycker vi INTE om.  Hon saliverar 15 sekunder efter så att det hänger långa trådar ur munnen. och 30 sekunder senare står hon nergrävd i matskålen och äter. Sedan kommer matte med lite räkor som efterrätt. Det är skönt att det bara är de första två dygnen som hon ska ha två doser per dygn. Sedan blir det bara en. Så imorgon bitti blir det en dos, sedan får hon vila till fredag morgon.

Du kan ta din jävla Flagylspruta och dra någon annanstans för jag tänker inte prata med dig nr du är så där dum
 Och sedan kan du flytta undan dina djävla orkidéer så jag slipper bryta nacken av mig. Det här är numera MITT fönster (och hon mår inte sämre av Flagylen än att hon kan gå direkt hit och ligga och skälla på koltrastarna ett bra tag)

tisdag 12 mars 2013

Tack för blommorna

men inte behöver du skicka blommor ända från USA, bara för att det är 12:e mars.

Tråkiga händelser på jobbet med upppsägningar, tillsammans med 12:e mars har menligt påverkat min nattsömn. Hoppas jag kan komma förbi det nu. Även om inte hjärteontet är lika pinande starkt som för ett och två år sedan, finns det ändå där. Och Ralf har bråkat mycket på nätterna senaste veckan,

Fast i natt var det mest Jennie, under ett familjearrangemang där hon pushade fram mig i framkant mest hela tiden och nonchalant vägrade hjälpa till. Antagligen är det nonresponsen på lunchinvitation och kaffebryggaröverlämning som spökar.

Hade tänkt jobba hemma idag, nystädat efter att Iulian var här igår och fejade hela huset, och 12:e mars idag. Men jag fick en akut tid för Bezzie på eftermiddagen så jag fick kasta mig iväg efter lunch, och dagen blev lite sönderhackad. Så det är paybacktime idag. Går kanske lite tidigare för att tända ett ljus i minneslunden.

Bezzie och jag är väl inte Agrias sotra idoler just nu - igår fick jag ersättningen för de två senaste besöken in på mitt bankkonto och de pengarna återinvesterade jag i djurkliniken på eftermiddagen. Nu är det penicillin i tio dagar och återbesök nästa vecka, där hon ska sövas och röntga hela nospartiet och tänderna igen, eftersom vi fortfarande inte vet varför hennes vita blodkroppar dippar och hon visar tecken på infektion. Och så är det det där lilla läskiga utslagt på kinden som fick mig att panika i söndags.

söndag 3 mars 2013

Massage?? Nej tack!!

Matte saknar ju de där stora, varma och mjuka händerna som kunde masser hennes värkande nacke och trilskande skulderblad, tills muskelknutorna var en saga blott och musklerna var mjuka igen.

I brist på bröd får man äta limpa, säger det gamla ordspråket. Så matte skaffade massagekudde.

Det står dock helt klart att Bezzie har inget som helst behov av massage. Iallafall inte av massagekudde....

Bezzie "tränar"

Det är ju en extremt sportintensiv helg just nu, och Bezzie gör vad hon kan för att hänga med.

Så lite uppvärming för att hänga med i Vasaloppet var det tvunget till. Extra besvärligt var det när matte missade utkastet och råttan hamnade i kattgräset



Tyvärr måste jag meddela att damen stupade i liggande sidläge någonstans vid Mångsbodarna............

fredag 1 mars 2013

19 kvadratmeter stor balkong


DET kan bli dyrt...............


http://www.lundenimortnas.se/

Usch, vad svårt att bestämma sig och våga ta klivet. Nu saknar jag verkligen Ralf att diskutera och byta synpunkter med. (Även om han i slutänden sagt att "du vet bäst")

Men helgen kommer att bli vankelmodig