fredag 31 januari 2014

Finns det något hjälpmedel

för ensamstående som behöver smörja in vintertorra ryggar? INNAN de kliar ihjäl sig.

Andra använder spikmattor för att kurera värkande ryggmuskler. Jag har lagt till en dimension till - de kliar jättebra.....

Fast jag borde vara van - Ralf blev fysiskt sjuk av allt som hade med krämer att göra, så även på den tiden var det omöjligt att få ryggen insmörjd.

Så vad klagar jag över - egentligen??

PS häromdagen användes spikmattan till vad den egentligen ska användas till. Tillsammans med värmekudde. Tillsammans med Voltaren salva. Tillsammans med lämpligt antal kuddar som stöttade upp armar och axlar. Om min chef sett mig då hade han nog ifrågasatt om jag arbetade eller gjorde något annat. Jag hatar nervvärk.





söndag 26 januari 2014

Tänkte så mycket

under veckan, och hittade så upplevelser som jag kanske skulle kunna berätta om. Men sedan kom jag aldrig till skott.............


Till exempel kunde jag berätta att fågelräknare var här och kontrollerade mina fågelbord. Tyvärr var jag lite seg den här morgonen, så jag hade inte hunnit ut med ny mat ännu...........

Sedan hade jag säkert något att berätta om min sura katt

Sedan var det en  dag när jag jobbade hemma som jag tänkte deklamera  att "Jag vill inte vara här". Det var alldeles vindstilla, det snöade lappvantar alldeles rakt ner och var bara några grader kallt. Då ville jag inte sitta på mitt hemmakontor och slåss med en oförstående omvärld. Då ville jag packa ryggsäcken och gå ut på en lång skogspromenad....

Sedan funderade jag på att skriva om den här damen som är lite låg, inte vill ligga någon annanstans än i mattes säng och som tappar päls på ett område på halsen.

Sedan skulle jag ju kunna skriva om att det finns en aning ljus i luften och att Kolströms kanal ännu har öppet vatten

Jag skulle kunna skriva om att det fanns ännu mer förväntansfullt ljus idag, när solen visade sig en kort stund över staden. Barbro lurade iväg mig på vernissage och vi promenerade från Slussen till Fredsgatan och Konstakademien. Efter att ha studerat Hans Geddas utställning fanns det bara en sak att konstatera - lägg undan kameran, amatör!!!!

Men innan jag tog det beslutet kunde vi konstatera att det är snösmältning uppåt Mälardalen för det strömmade fritt i både Stallkanalen och i Strömmen. Och att solen sken


Efter lunch på nyöppnade Wienercafeet på Biblioteksgatan med danska smörrebröd och en kall öl, promenerade vi till NK och frotterade oss både med klientelet och en kopp kaffe med minisemla på restaurangen. När vi kom till Slussen så hade vårskymningen börjat lägga sig - och klockan hade nästan hunnit blivit fyra! Och det var fortfarande ljust!!

Och alla djupa tankar som jag kunnat imponera med under veckan? Tja, de försvann lika fort som de kom.

Nästa helg ska jag ge fasiken i mina damkamrater och gå på Centralbadet själv. Vi kommer aldrig att få ihop hela gänget samtidigt och jag har redan förlängt presentkortet en gång, i förhoppning att C skulle bli frisk. Nu blev det inte så, så då kan jag lika gärna sitta i bubbelpoolen med ett glas bubbel själv.

lördag 18 januari 2014

En liten odyssé

Frågade SL's hemsida hur man åker kommunalt från Charlottendalshöjden till Vedums butik bredvid Bromma Blocks.

Blev en liten odyssé...................
10:12
Charlottendal
11:15
Karlsbodavägen
blåbuss 474buss 53pendeltåg 35buss 152
1 tim 3 min

  1. ca 10:12 Charlottendal
    blåbuss 474 blåbuss 474  mot Slussen
    10:39 Slussen
  2.  
  3. 10:46 Slussen (Katarinavägen)
    buss 53 buss 53  mot Roslagstull
    10:53 Centralen (Vasagatan)
  4.  
  5. 10:58 Stockholms central
    pendeltåg 35 pendeltåg 35  mot Bålsta
    11:06 Sundbyberg
  6.  
  7. ca 11:11 Sundbybergs torg
    buss 152 buss 152  mot Bromma flygplats
    ca 11:15 Karlsbodavägen
Om man använder sin egen geografikunskap och frågar om sträckan Alvik-Karlsbodavägen får man svaret "Buss 110 - 7 minuter"

Tur att man inte är turist

Anledningen till att jag måste åka kommunalt är att bilen och jag bara kom några kvarter från jobbet igårkväll, innan det blev dags att beställa bärgning. Platt däck på vänster fram, och min modell av Mercedes erbjuder inte reservdäck.

Jag gjorde långtidsbudget för 2014 förra helgen och gjorde en mental notering att jag måste prata med Trygg-Hansa om min bilförsäkring, då den just då såg ut att vara himmelshög.
När jag ringde igår berättade de att
1)de beställer bärgning åt mig
2)jag har självriskeliminering och betalar därmed 0 kronor i avgift för bärgningen
3)jag har hyrbil, men då blir det självrisk. Och det ids jag inte för en helg.

Tror försäkringen får stanna ett år till.....

Anledningen till att jag tog bilen till jobbet igår, var att jag ville hinna helghandla och hinna hem till handbollen. Hahahaha

torsdag 16 januari 2014

Jag höll huvudet högt

tills ingångsmusiken började, då tillät jag mig att bryta ihop lite.

Som sammanlagt blev lite hopbryt då och då under begravnings gudtjänsten. Det var svårt att inte se en havsblå kista, täckt av tulpaner istället för den kista som stod där, vackert dekorerad med bårtäcke.

Inte nog att jag för första gången på snart tre år måste gå in i Ingarö kyrka igen, den präst som mötte mig innanför dörren var samma präst som begravde Ralf.

Dubbelt hopbryt.

Nåväl, nu är det över och någon gång måste det hända.

Trygg Hansa hörde av sig igår, fantastiskt trevlig tjej. Men tyvärr visade det sig att jag tappat 3 veckor, eftersom det är föreningens försäkringsbolag som ansvarar för bortrivning och bestämmer hur stor skadan är. Sedan kliver min försäkring in för ytskiktet. Synd att de inte ringde och sade det på en gång.

Så nu ska jag skriva en processbeskrivning för kommande vattenskador och sätta på lämpligt ställe, Arbetsskadad? You bet!!

Samtidigt ska jag titta lite närmare på det där nybygget i Nynäshamn. Men det är långt ifrån minneslunden vid Ingarö kyrka. Blir långt att åka och tända ljus, liksom.

Inte mycket gjort på jobbfronten idag - blir dubbelpass imorgon för ikväll är jag emotionellt slut.

tisdag 14 januari 2014

Bra att fjärrkontrollen hittades -

MEN VAR är min spikmatta??. Den försvann visst i städningen.

Hmmmmmmmm

Imorgon MÅSTE jag ringa Trygg Hansa - vad händer med min fuktskada?? Måste få den fixad nu.

Slökollade Hemnet i förmiddags oh fastnade för ett nybyggt område i Nynäshamn. 22kvm balkong i söderläge och 1,4 för en trea. Hmmmmmmmm. Skickade in en intresseanmälan, som var mycket konstigt utformad och skulle skickas per brev!! Alla andra går direkt på nätet. Hittade dock en mailadress så jag mailade den och hade sedan ett ampert meddelande från den mest seniora fastighetsmäklaren på min mobil eftermiddags. Jag hade inte fyllt i min finansieringsplan för den tyckte jag inte att de hade med att göra innan jag sett områden in the real Life. Kanske att jag ringer tillbaka imorgon, ska fundera lite till.

07:50 går tåget på morgnarna och om ungarna tycker det är långt till Gustavsberg så lär det väl bli ändå mindre besök i Nynäshamn.

Imorgon jobbar jag hemma, och ska dessutom börja träna med modetrenden mindfullness. På torsdag ska jag nämligen gå på begravning - i Ingarö kyrka. Det blir en upplevelse - not

måndag 13 januari 2014

Det är en lyx,

förenat med socialt dåligt samvete.

Min mormors karriär var något annorlunda från dagens, men hon avancerade från statarhustru och mjölkerska (innan mjölkmaskinerna) hos snåla greveätter med stora lantgods, till städerska hemma hos medelklass och bourgoisin, bland annat en svensk, världsberömd dirigent.

Karriären krönte hon med en söndervärkt, reumatisk kropp och total senilititet  - eller Alzheimers, den diagnosen var inte existerande på sextiotalet - och dog när hon var 67 år.

Så med ett ömmande socialt samvete, kommer jag hem en gång i månaden till ett skinande hem, blänkande diskbänk, fläckfria, blanka golv och bladfria fönsterbrädor. Till och med att kuddarna i soffan är puffade på ett professionellt sätt, plädar är kvadratiskt vikta och sängen fri från katthår (DET är en bedrift)

Men det är guld värt, och lyx ekonomiskt sätt, och samtidigt lite festligt att jag nu när jag är ensamstående unnar mig städhjälp. Det hade jag behövt bättre de där åren jag balanserade sjukhusbesök, jobb, resor, hemsjukvård och livet som allmän sysselsättningsterapeut. 

Men mormor och mamma vänder sig väl i sina gravar och urnlunder - nog har vi lärt dig att hålla efter skiten själv, flicka!!

Roligast av allt idag är att Julian (så heter han, min manliga städare) har städat fram fjärrkontrollen till min dockningsstation, den har varit försvunnen sedan julafton. Men idag låg den helt plötsligt prydligt på sin plats.

Inte för att jag saknat den så mycket. Zappar jag tillräckligt många gånger på TV'n med den fjärrkontrollen, går spelaren slutligen igång. TV'n är en Samsung, spelaren en Philips. Spännande................

Nu ska jag njuta lite till................



lördag 11 januari 2014

Stilstudie

Kunde inte låta bli att dela en länk på FB tidigare idag.

Vill bara visa att även här hemma förstår vi sovandets sköna konst










fredag 10 januari 2014

Så bra gick det

med målsättningen om korta, regelbundna uppdateringar.

Så har första arbetsveckan av många gått, fyra långa dagar. Och nästa vecka är det fem. Och veckan därefter är det också fem. Och veckan därefter - och därefter............

Jag jobbade mellan jul och nyår. Jobbade fredagen, var ledig lördag-söndag och jobbade igen måndag, innan långledigheten. NU snackar var bra arbetsvecka, skulle kunna vänja mig vid det.

Någonstans skrev jag ner en lång lista på saker jag skulle göra på min långledighet. Tror att vissa saker blev gjorda, medan vissa definitivt inte blev det. Stryktvätten ligger definitivt kvar, och juldukarna är inte ens tvättade. Men å andra sidan gjorde jag lite sådant som inte står på listan.

Och så sov jag som sagt. Det värsta är att det har jag fortsatt med den här veckan också fast det är arbetsvecka. Har fått återgå till att ha alarm - som inte ens hjälper. Sover ändå.

Funderar på mycket i mitt liv just nu. Flytta/inte flytta? Flytta långt bort eller bara tvärs över gården? Hur ska jag göra med båten?? Var är inspirationen? Härom natten var syrran från Gotland och jag i Värmlandsskogarna och jag visade vägen mot Barbros skogstorp. Fast vägen dit var otroligt ombyggd och upprustad och stora älgar sprang framför näsan. En annan natt spökade Ralf för mig.

Efter jul tog jag i alla fall tag i det broderi som skulle blivit julklapp. Hur kunde jag i november tro att det skulle bli klart om jag bara koncentrerade mig lite. Jobb minst till midsommar, och den här veckan har jag inte sytt ett stygn. Måste fylla på nytt garn också, köpte denna på nätet och jag måste säga att vissa färger var extremt snålt tilltagna. Nu måste hela alltet i alla fall bli klart till september så att det blir födelsedagspresent av eländet. Och jag kan få göra något annat istället.

Den här helgen räknas som stora visningshelgen, så nu ska jag sätta mig och skriva tidsschema på visningar.

Vad sägs om Nynäshamn??

söndag 5 januari 2014

Var antagligen inte helt ensam idag

med att städa ut julen. Blandat med att titta på Ski de Tours och klättringen i slalombacken. Sammanfattat tog båda sysselsättningarna hela eftermiddagen - ont i ryggen men skönt att det är gjort. Att släpa tillbaka vårdträdet och fåtöljen tog på en gammal stackare......

Det blev lite ofrivillig julgransplundring


Botten gick ur kartongen.

Jag tänker inte ens nämna hur länge jag sov i morse - å andra sidan satt jag uppe och tittade på Dantes Peak till ett. Som om den vore värd det.

Innan dess tittade jag på en av mina nya DVD - Les Miserables. Eftersom alla proffstyckare höjt den till skyarna, och det filmåret måste varit otroligt tunt, hur kunde annars Anne Hathaway få en Oscar för bästa kvinnliga biroll (eller var det för svältkuren?), är väl ingen intresserad av min resencion.

Men har man sett den på scen med skolade sångare, så har man starka synpunkter.

Sedan är det ju enklare att göra film och vara trogen mot historien, det kan jag erkänna att historien höll ihop. Men sången skar i öronen av och till. Varför pressa upp Russel Crowe till tenor, då hans baryton stämmor åtminstone var någorlunda rena.

På scenen sjöngs hans roll av en mäktig bas....

Som sagt, julen är ute - nästan. Den lilla adventsstjärnan står kvar i vardagsrumsfönstret, det är trots allt Trettondagsafton och Balthazar och hans kompisar ska ju hitta fram. I övriga fönster har vanliga lampor ersatt julbelysningen. Några slingor brukar få sitta februari ut på balkongen, så länge det är mörkt vid hemkomst.

Gårdagens långtidsplanering av Bostadsrättsföreningen är klar, nu ska bara allt genomföras. Och papper sorteras in i pärm och folder. Imorgon ska jag kanske göra samma sak med det officiella arbetet.

Dagens lax med färskost och ramslökspesto, med brysselkålssallad blev delikat.Och välbehövligt, efter en ynka skål filmjölk på förmiddagen och en cappucini till tjejernas skidåkning. Igår orkade jag inte riktigt göra någon middag, det blev två avokados med löjrom och lite ost senare på kvällen. Mögelost på gurkskivor är både gott och kohydratfattigt!!

Fast mina matvanor har varit lite si och så den här senaste veckan.

Dagen (läs förmiddagen) började med 4,63 km stavgång med laptimes under 11 minuter. Då fåååår man dricka en sådan här när man kommer hem (julapelsinerna börjar bli lite skrumpna)



Imorgon ska jag åka och titta på två lägenheter. Ett nybygge och en ganska nybyggd

lördag 4 januari 2014

Komatuöst tllstånd med galna inslag

Kors, jag sover bort den här ledigheten. Visserligen vaknar jag - läs blir väckt av utsvulten katt - vid fyra, men somnar om vid kvart över. Nästa gång jag vaknade var klockan 6:45. Då höll jag på och begravde Ralf vid något som kan liknas statsbegravning. Massor med folk, vit kista fullständigt dränkt i amerikansk typ av blomsteruppsättning med vita blommor i mängder, vita kläder, vita möbler. Blev intervjuad av någon som var Ia men inte såg ut som Ia om Ralfs och mitt samliv, Dessutom kom jag sist av alla eftersom jag inte hittade något att sätta på mig.

Nästa gång jag tittade på klockan var 08:45. . Då hade jag teleporterats från HK i England till HK i New York av Angela Merkel, som straff för att jag använde hennes specialtrappa. Mitt största bekymmer var att hitta kontanter till en Taxi till flygplatsen och att tala om för min chef varför jag köpt en svindyr sista minuten biljett från New York och hem.

Då gick jag upp. Och sedan dess har jag inte fått något ur händerna

Fick inte så mycket ur händerna i går heller, sorterade papper och gjorde klart underlag till nästa styrelsemöte. Det är inte alla som kan öppna mina excelfiler, så jag skrev ut allt och ska kopiera nu på förmiddagen och dela ut. Radonmätning är inte gratis, kan jag meddela.
Plockade och småfixade och tog en promenad och ja, om jag inte noterar samma dag vad jag gjort. så finns inte den dagen. Jag kan inte enbart skylla min vegetativa tillvaro på Ski de tour heller, Idag ska jag vika tvätt under första loppet.

Det är nog dags att plocka upp kragen till öronen och inse att om tre dagar är det 120% fart som gäller. Såg på min blackberry igår att det är dags att logga in arbetsplatsen. Och julen ska ut. Och dammsugaren fram. Och miljöstationen och återvinningen behöver ett besök. Och sedan var det långtidsbudgeten som skulle göras.

Heja livet, glöm konstiga begravningar and get going....

PS jag har i alla fall gjort en budget för lägenhetsköp. Nu ska jag övertyga banken också.

PSS om man ska fotografera nu, får man upprätta fotostudie med fotolampor, reflektorer och blixtar om man ska få något dagsljus att fotografera i. Grått är bara förnamnet

torsdag 2 januari 2014

Det är dyrt att vara ledig

Lite ditt och lite datt och lite rea och lite ny skrivbordsstol.

Den senare är en historia för sig. Hittade en billig stol på Jysk ett bra tag för jul, när min gamla (från Jysk) beslöt sig för att avgå. Den enda jag tyckte jag ville ha, när jag besökte Jysk i Gustavsberg (någorlunda diskret i storlek samt billig, ingen idé att slösa mycket pengar på möbler från Jysk) fanns inte i lager.

Sedan kom julen.

Idag, när jag ändå skulle uträtta ärenden, så besökte jag Jysk i Sickla för att hitta likadan stol. Den var slut i lager - men om du vill åka till Gustavsberg så finns det två stycken i lager där...........

Tillbaka till brottsplatsen letade samma unga man som sist igenom hela lagret. Hade jag inte insisterat på att Sickla sagt att det fanns två stolar i lager hade han antagligen blåljugit och sagt att det inte fanns några.....Han fick leta länge!!!

Men nu är den, med viss möda och några otillåtna verktyg ihopmonterad och förhoppningsvis så behöver jag inte besöka sjukgymnasten . Men jag skulle behöva höja skrivbordet...

I övrigt blev det som sagt ditt och datt, och Katrinas vänner hade 30% på Stenströmsskjortor.

Det är en negativ trend i vår Bostadsrättsförening nu, två av de gamla gardet, originalinnevånare so to speak, har lämnat oss, den senaste på själva Nyårsafton. En ytterligare äldre boende blev hämtad med ambulans idag.

Vad som är extra besvärligt är att en av de lägenheter som nu blir ledig har jag visat visst intresse för. Nu är det jättejobbigt, jag måste alltså ta beslut snart. Jättejobbigt.
- Ska jag verkligen bo kvar i samma förening?
- Vad får jag ut för min lägenhet????
- Trivs jag verkligen i den, betydligt mörkare, lägenheten?
- Skulle jag ha råd med den där tvåan i Tyresö istället???????

Usch, nu är det jättejobbigt.

Nu ska jag ringa Bosse så att jag blir av med lite mer pengar - har inte betalat vinterplatsen för båten ännu, helt enkelt för att jag inte fått någon faktura. Den är visst skickad via email - som jag inte fått.

Imorgon måste jag kontakta Trygg Hansa om fukttskadan - har anmält via Internet, utan att få något gensvar.






onsdag 1 januari 2014

hmmm, stod det på listan??

Städat kontoret - check
Städat kylsåpet - extra check
Städat vitrinskåpet - extra check

Vitrinskåpet blev liksom en följd av att kylskåpet städades och julmaten städades ut. Många tomma Höganäskrukor blev det när sillen sorterades bort -och lite annat. I samma andemening åkte glöggbordet ut också, eftersom glöggattrialjerna ska stå längst upp, längst in i vitrinskåpet.

Och vem kommer hit och dricker upp två liter julmust?

Nåväl, done and dusted och det är ju inte fel.

Sov till nästan kl nio, med kortare avbrott. Sedan så tror jag inte på den här andemeningen att man måste ta det lite lugnt. Halva dagen försvinner ju, promenaden blev inte förrän framåt elva, därmed blev frukosten närmare lunchen, så att säga.

Nåja, imorgon ska jag vara i Nacka Forum kl 10, så då blir det rivstart. Ska köpa vackra band till korgarna på kontoret så att jag kan märka upp innehållet med vackra rosefetter. Har jag säkert sett i någon heminredningstidning eller så.

Sakta börjar jag komma över att jag dukade julbordet för sex personer - när vi var bara fem. Och insisterade till alla som frågade att jo, vi blir sex på julafton - när vi var fem.

Nåja, han var välkommen om han nu var här och hälsade på.

Igår spenderade jag för mycket tid och för mycket pengar på att köpa lite nytt material till DVD förrådet. Så igårkväll blev det Downtown Abbey maraton. Finns risk för att det fortsätter ikväll, ordinarie TV innehåller inte mycket - mer än att Masterchef Australien ny säsong börjar ikväll.

Bara som en jämförelse
Trailer Masterchef Australien "This is the first program, an here we are, splitting hair because you are so good and we still have to separate you"

Trailer Masterchef Sverige: "Det var det värsta jag smakat och sett"

Gissa vilken positiv upplevelse jag väljer!?

Kisse är jättelycklig när middagen äntligen serverades efter två timmars tjat (dvs 15:45) och matte därefter satt sig ner och var tillgänglig för kli och massage


Medan matte tycker att en drink och fötterna högt och betraktande av tjejer som åker en mil skidor på drygt 20 minuter är lagom njutbart och välförtjänt efter dagens id.