lördag 10 september 2011

Frikort för parkeringsböter?

Innan jag anmälde mig till ögonoperation, så stack jag in näsan 20 minuter i Ektorps centrum för en snabb lunch. Var borta cirka 20 minuter och hade naturligtvis P-böter när jag kom ut.

Alltså - det är fri parkering. Men jag glömde ändra P-skivan. Om jag var borta 20 minuter måste han (jag såg honom när jag åkte) sett att bilen var nytillkommen ( det stod liksom 20 bilar där)
Ibland undrar man ju vad man betalar för? Lunch 80 spänn och parkering 300 spänn..

Å andra sidan överskred jag nu gränsen för frikort hos Landstinget. Det gör jag alltid när det är typ tre månader kvar innan det är dags att börja om från början igen. Snacka om att man noggrannt fört statistik för genomsnittsspenderingen hos läkarmottagningen. Å andra sidan ska ju Proxima ha sitt, förutom landstinget. För att ta bort en vagel så har jag

- besökt husläkaren för remiss som säger "opererera bort vagel i höger ögonlock" (April)
- besöka Proxima's ögonmottagning, vänta 50 minuter över avtalad tid, träffat läkare i ca 45 sekunder. Jaha, den där ska vi operera bort, vi kallar dig (Juli)
- besöka Proxima för cirka 90 sekunders behandling (September)

Varje besök betalas enligt husläkar taxa och specialistvårdtaxa.

Dessutom hade jag tid 13:10 enligt min kallelse. Enligt sköterskan skulle jag vara där 13:30. De facto fick jag komma in till doktorn 14:30.

Det var på Nacka sjukhus vi fick akutscanna Ralf i januari när hans magsmärtor tillkom. Det var där läkaren låg på resultatet i en vecka, tills jag akut åkte in till Karolinska och de efterlyste svaret. Det var på Nacka röntgenläkare skrev "Det finns en 8 cm förändring på tjocktarmen, men det är inte troligt att en tumör har tillkommit så snabbt" Så fel han hade!! Och igår fick jag gå förbi röntgenmottagningen två gånger. Nice!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar