söndag 24 januari 2016

Uber nyttig


Har blivit övernyttig, är det inte färskpressad juice och hembakt hälsobröd med avokado, så är det smothie med ingefära och chiafrön. Och evighetspromenader........

Var hos min magdoktor i veckan och konstaterade att alla värden efter blodprovet var helt fantastiska, inkl levervärdet. Dåså......

Däremot rekommenderade hon fiberfattig kost  - den enda läkaren jag hört säga det. Chiafrön och hembakt hälsobröd med fyrtiosjutton olika rågkross, vetekross, linfrön, etc etc etc går antagligen inte under den kategorien.

Nu återstår bara operationen den 20 februari, utan narkos, och med en veckas diet och laxermedel innan. Det blir nog inte någon roligare period i mitt liv.

I övrigt är ditt gamla bostadsområde inne i ett generationsbyte. Quite a transformation....http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-ingaro-fagelvikshojden-varmdo-kommun-rosenmalmsvagen-50-8400540

Så är även Charlottendalshöjden, där det nog är sista året jag kan mata fåglar och rådjur. Planläggningsarbetet för "min" lilla skogsdunge har påbörjats. I detta arbete har kommunen gjort en konsekvensanalys, och då fascineras i alla fall min hjärna av följande motsägelse:

"Idag består området av skyddsvärd barrblandskog. Området ingår i Gustavsbergs grönstrukturplan och bedöms ha ett påtagligt naturvärde och vara ett ekologist stråk.

Området har pekats ut som ett naturområde med upplevelse av hög skogskänsla med en påtaglig nyttjandegrad, då stigar har påträffats i området. En ny detaljplan innebär  dock att fler människor kan bosätta sig inom området  Charlottendal med närhet till natur, service och kollektivtrafik"

Så hur ska vi ha det? Natur eller förort? Vart tog den gröna kommunen vägen? Och dessutom då den sista skrivningen "närhet till till natur, service och kollektivtrafik". Vi tar ju bort naturen.

Sötaste diskussionen hade jag med den konsult som kommunen anlitat för att driva igenom detaljplanen. Som kartan ser ut nu, så blir det en smal skogsremsa kvar mellan oss och nya området. Men hennes tankar är att flytta ner bebyggelsen till vägen för att få mer stadskänsla!!!!!!!!!

Jag bodde på Kungsholmen i 25 år och flyttade inte hit för att få mer stadskänsla.

Det blir ett intressant samrådsmöte1 kommentar:

  1. The company has qualified specialists who carry out renovation and restoration of all sorts of furnishings. renovering av båtdynor

    SvaraRadera