måndag 15 juli 2013

Dag tre - den första riktiga dagen

Efter morgonpromenad på 3,84 kilometer runt den så kallade "Ekobacken" och två timmar ute vid ett mycket blåsigt (jämför ett rev i storen) Björkvik och en timmes nagelbehandling i Nacka forum, så kan man stillsamt beräkna dagen som fulltecknad.  Vart tar timmarna vägen? Jo, lite mailväxling med jobbdatorn blev det, nu har jag i alla fall kunnat kryssa ut ett av nio utestående små projekt, samt en uppdatering på det största.

Ekobacken har i alla fall bjudit på lite fotografier och funderingar


Vad är det här?? Vackra klippor i skärgårdskommunen som säljer sig till presumtiva nyinflyttade såsom kommunen med fantastiska naturområden, vackra promenadstråk, himmel, hav och idyll?

Nix, inte ens nära. Det är resultatet av samma kommuns maktfullkomlighet där man maler ner kommunen sten för sten till grus och aska.

Här ska byggas industrier - jämför med Strindbergs "här ska byggas esplanader"

Med mycket damm och buller kan mäktiga berggrunder malas ner till singel

Nej, det är inte en grunden till en slalombacke du ser i bakgrunden. Det är en gigantisk grushög som dagligen sprider damm och stoft över det bostadsområde som ligger fem hundra meter längre bort

Ryktet förtäljer att denna ek har kostat skattebetalarna 400.000:- . Den ledande miljöpartisten med brinnande intresse för kollektiv trafik - kosta vad det kosta vill över miljö och omgivning - har minsann drivit igenom att denna ek måste sparas som ett monument vid infarten till vad som ska bli en bussdepå, bara allt berg är bortsprängt och bortforslat. Ja, jag håller med en ek tar sisådär en 300 år att växa upp - men det krävs en ny istid för att skapa nya berg och klippor.
Varför det kostade 400.000:- - jo hela detaljplaneringen måste göras om................ Att flera hundra andra ekar redan strukit på foten innan sprängningarna kunde starta är en petitess i sammanhanget
 
Nu är det industrisemester och tyst bland maskinerna - utom för den lilla stenkross som står närmast bostadsområdet. Detta är vad byggherren och kommunens miljökontor säger är ekologiskt byggande och vatten bemängd stenkross. Gissa var allt det här dammet hamnar en dag som idag i friska sydvästliga vindar??
 

Men så är det när maktgalna politiker sitter instängda på sin kammare och upplever sina visioner på en ritning - men aldrig ens varit i närheten av den verklighet man skapar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar