lördag 11 juli 2015

Det var hyfsat undanplockat inomhus

men imorgon kommer Turex och installerar duschväggar, så badrumsbyrå och tvätt korg står i vardagsrummet. Själv åker jag till Siljansnäs imorgon och grannen får ta hand om Turex.

På onsdag kommer Elon med tvätt och torktumlare och på torsdag kommer soffa och TV fåtölj. På fredag ska gamla lägenheten lämnas över och innan dess ska städningen besiktigas. Hektisk vecka.

Hur det känns - just nu ganska jobbigt, varje gång jag går förbi och ser de tomma fönstren så hugger det i hjärtat och ångesten sticker upp sitt fula huvud. Där hade vi det så bra. Nu gäller det att djupandas och ha bra på nästa ställe och med nästa liv.

Därför har nu uteplatsen börjat bearbetats.  Lite Gredelins trädgård, lite Zetas trädgård och lite Plantagen. Kvittona är milslånga. I kommande vecka blir det lite Ulriksdals trädgård och  Bosse Rappne. Än så länge blir det mest krukor och sommarblommor, rabatten som ska bli där häcken togs bort, måste dels rensas dels ska den vildvuxna "fondväggen" rensas ur och en hel del därifrån ska, efter ansning, planteras ut i rabatten. Någon som vet hur man gör tipees av gärdsgårdsstörar??

Antagligen har jag bundit ris till egen rygg, men koppelpromenaderna börjar bli längre och längre och Lilla Fröken springer inte och gömmer sig vid minsta ljud längre

Torparblommor

Örtkryddor och Mårbacka pelargon är en så gammaldags komposition. Tomatplantan är en inflyttningspresent från gamla grannen och frodas i södersol och lä vid köksfönstret. På hans uteplats är det också söderläge - och full storm....

Lite rött skimrar det i jordgubbslandet. Det blev inte så många, de stod ju insnärjda i ogräset i de gamla planteringslådorna och blev flyttade mitt i blomningen. Men några tog sig. I höst ska jag nog flytta dem igen.


Afrikas drottning ska arbeta som marktäckare. De får nog öka takten om matte ska bli nöjd.

Fågelbad införskaffat -egentligen är det nog bara en lite blompiedestal, men det bästa jag kunde hitta. Fröken Bezzie väntar förväntansfullt

Den här blomsterväggen ska rensas i höst och klematisen ska få flytta ut i rabatten och klättra där istället. De vita klockorna och några vackra blåa blomster ska också få flytta på sig. Vad där blir istället? Vänta och se!

Någon som ser katten? Fågelbadet är inom spaningsavstånd......

Jag har (hade) också vackra torparpioner men hann aldrig fotografera dem innan de blåste/blommade ut. De ska också flyttas i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar