torsdag 16 juli 2015

Leksand och Dalhalla

Vilken arena och en fantastisk konsert med Malena Ernman och Tommy Körberg. Klädkoden var likadan som när jag kryssade med Hurtigruten i norraste Norge plus stor schal, men myggorna var å andra sidan totalt icke närvarande.

Konserten började kl åtta och tog slut strax före tolv, så då var vi fullmatade. Sedan fick man köra i led hem, med vad gör det, när själen är full.

Det sög lite i magen när man kom in genom entren och såg ner på arenan. Lång väg att gå var det -men då var det nerför. Tillbakavägen var lite tyngre.........


Vi satt ungefär där herren i blå jacka med sina två sällskap står och letar efter sina sittplatser. Så ytterligt tacksam att jag inte beställde biljetter på parkett - de platserna var ett skämt!

Kolla totempålen (tyvärr var jag lat och orkade inte byta objektiv)

Innan konserten besökte vi Siljansnäs, blev trakterade med god grillunch och ägnade ett par timmar åt Alicegos (och Emilgos)

Bilderna föregicks efter en liten dispyt med kära mor, och nu måste vi faktiskt diskutera hur otroligt orättvist världen är - och sjunga en liten tröstesång om en liten katt

Dagen efter konserten tog vi oss en liten promenad på fyra timmar runt Leksand, shoppade loss, bland annat besökte vi smeden och som skapat denna rondellutsmycknad. Våra inköp var något mindre i storlek, om än inte alldeles gratis


Jodå, installationen står kvar sedan förra sommaren


På andra sidan.........


Vi gick Golgatavandringen runt Kyrkudden, men Barbro var lite blasfemisk och använde de vackra stenarna med bibelspråk som viloplats då och då.


Dessa finns som stora prydnadsbuskar i varenda trädgård och Barbro blev helt förtjust. Till att leta efter vad det är.Sedan åkte vi hem, fast först hann vi titta på flygfältet och hälsa på Margaretas kor och klappa dem lite. De små lät sig villigt klappas, de stora hade en något överlägsen min och attityd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar