fredag 6 april 2012

Min Lutherska uppfostran

påbjuder en rejäl vårstädning. Dessutom måste jag ju någongång inviga ångstädningsmaskinen som jag köpte på Twins för en månad sedan eller mer.

Tvättat fönster med hjälp av ångmaskinen. Lite lindrigare för en sliten axel och värkande handled, men man måste åndå torka av vattnet för hand. Fast man slipper gnugga. Tvättat målarfärg. Dammat varenda tavelj-l och bokhyllor. Tvättat matta med ångtvättmaskin. Tvättat golv. Tvättat alla gardiner.

Öppen planlösning låter nog förtjusande - men när man bestämmer sig för en rejäl storstädning istället för att städa runt möblerna så är det inte till fördel. Har släpat varenda möbel runt hela huset för att komma åt och få hela ytor att städa. Det känns i nacke, rygg, axel och handled.

Varför blir det första fönstret minitiöst städat i varenda hörn och skrymsle, medan det sista blir nödtoftig avtorkat runt om? Konstigt.

Köpte nya vardagsrumsgardiner i onsdags som jag nu hängt upp, något väldigt tunt som släpper igenom ljuset men ändå skyddar lite mot solen. I hastigheten blev det en ny pläd och lite nya kuddar till soffan - där ingen ändå sitter numera. Jag är väl den enda som äger en åttapersoners soffa som står tom kväll efter kväll. Inte ens katterna ligger där numera.

Natten som gick sov jag utan sovrumsgardiner, gick bra det med, men nu har förra sommarens gardiner åkt upp, nytvättade - och skrynkliga. Skontvätt och upphängda på galge för tork hjälper inte. Både syntetgardiner och bomullsgardiner ser helt krockskadade ut och inte hjälper det att stryka dem.

Magou gav upp efter halva dagen och insåg att livet bestod av vrålande dammsugare och väsande ångtvättmaskiner och kollapsade i gästsängen. Bezzie såg jag inte på hela dagen, förrän jag nödtorftigt dammsög hallen och mötte en hysterisk, svart tuss som flydde från klädkammaren i hallen mot säkrare platser.

Nåja, nu har de fått fisk och eftersom Bezzie klagat på dricksvattnet flera dagar så har dricka maskinen rengjorts och fyllts på med färskt vatten.

Fiskarna fick medicin i söndags och igår  och har piggnat på sig. Nu måste jag skaffa en hävert och byta vatten och skaffa nytt filter till pumpen.

Jag kanske borde göra som de innebloggarna och ta lite bilder på resultet? Så kan du få se mitt nya sidobord till soffan - mycket New York inspirerat.

Jag har inte köpt en lammstek, men hittade en lammrostbiff i frysen när jag frostade av den i onsdags. Jag tänker inte tala om vilket datum som stod på den. Den ligger nu i marinad med rosmarin, timjan och vitlök, samt lite andra kryddor.

Älsklingen har fått några ljus tända i minneslunden idag - jag har nog inte varit där sedan 12:e mars. Helt plötsligt blev minneslunden något jobbigt - den som varit min oas i kaos och förtvivlan. Se där hur saker och ting kan förändras

Jag hoppas att fler gardiner torkat till imorgon, det är fortfarande lite gardinlöst här och där. Och hallen och badrummet kvarstår för en mikrostädning. Men imorgon ska det iallafall inte snöa - det gör det bara när jag tvättar fönster

Och - se där!  Ett långt inlägg om ingenting! Men nu vet du iallafall att jag lever. Om än med nöd och näppe efter dagens insats

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nja, den är rätt otymplig eftersom man måste hålla maskinen i en hand och en del av verktygen i den andra. Men för en utsliten axel och diskbråcksnacke, parat med förslitning i handleden, så gjorde den fönstertvätten lättare. Och jetmunstycket ska jag nog använda fler gånger i badrummet

      Radera
  2. Jag har oxå köpt en sån ångmaskin bra till mattor försök att få ut skrynklorna på gardinerna med den./Ewy

    SvaraRadera