måndag 1 augusti 2011

Det är hektiskt att ha semester

- särskilt när änkeklubben har möte.

Barbro palllrade sig hitut i lördags på alldeles eget initiativ. Egentligen skulle vi gå ut och gå, men det var så varmt och kvavt, så vi föredrog luftkonditioneringen i bilen och åkte runt i gamla sommarstugeområden. På bästa kärringvis dömde vi ut ett antal om- till- och nybyggnationer som ju sker här ute där förr var bara små hembygda sommarstugor. Men vi godkände hästhagarna.

Och vi godkände den nya glassbaren vid Bullandö Marina - jestanes. Har fått en ny kaffefavorit - espresso med en klick vaniljglass. Åtföljd av en strut med bananglass och apelsinglass. Var mätt hela dagen, men lagade ändå middag till Barbro, hemgjord tomatsoppa och kalvfärsbullar kokta i tomatsås.

Söndagen innebar ytterligare inititativ från samma källa, men då inkluderade vi änka nummer tre - som bor i Gnesta. Hämtade Barbro i Västertorp, Naima i Gnesta, tillbaka till Södertälje, tvärs över Södertörn på småvägar, ut på Muskö (genom den där läskiga tunneln) och längst ut på Muskö till Tuppudden. Och samma väg tillbaka som dock blev lite längre, mitt i allt prat tog jag fel avtagsväg så vi kom ut på E4:an i Botkyrka istället för i Södertälje. 37 mil - men vi hade en god picknick och en trevlig promenad runt Tuppudden - och kameran låg hemma naturligtvis. Synd det, för Naimas 15-åriga hjärtsjuka hund hade high life därute med massor av roliga upptäckter, lång simtur och och spännande dofter.

Imorgon åker jag och Barbro och ett av hennes barnbarn (hämtas i Vagnhärad, dom håller mig gående) till Kolmården. Ska packa kameran NU!

1 kommentar:

  1. Hoppas ni fick en trevlig dag i Kolmården.
    Sv, på din fråga. Ja jag tycker den är lite jobbig att läsa. Fast inte tillräckligt jobbig för att INTE läsa dock.
    Ser fram mot Kolmårdenbilderna. :-)

    SvaraRadera