söndag 30 oktober 2011

Påverkar inte livet alls, det här

När man planerar sitt liv halvtimmesvis, för att man måste korrigera kurs och bevaka segelbyten - är man bedömd som spelfreak då?? Det här är ändå bara första racet i VolvoOceanRace.

Lynelle, du borde säga åt din pappa att logga in på volvooceanracegame.com. Sedan har han inga sysselsättningsproblem elva månader framöver.

Nu har jag femton distans på mig att hinna upp till kyrkogården, plantera lite på mormors grav och hinna hem igen innan det är dags att justera kursen igen.

Åååå så vare fest

Födelsedagsbarnet i egen hög person, något överexponerad. Borde lära mig att använda min inställbara blixt istället
 Om man dirigerar moster med hela handen, får man bästa presenten
 Som tur är så är moster också arbetskamrat, så att man kan dirigera mycket och ofta. Men jag håller med - de är ljuvligt fina. Tacksam att jag slipper diska dem dock - stackars Kaneda....
 Men även nyttiga presenter - nu slipper Ia springa ner med sin elvisp varje gång Jennie får baklust
 Det blev ju ingen Kitchen Aid i paketen (den här gången heller), men även om strykjärn är mindre glamoröst så kan det ju komma till nytta någon dag
 Plastfarmor köpte två påsar gott och blandat, bland annat ny tesort, MamboJambo. Och så fanns det en liten lapprisak med, den sista presenten farfar köpte. Har legat i en korg sedan förra Trettonhelgen, det var allra sista gången Ralf orkade följa med på någon utflykt, när han följde med på shoppingtrip till Siggesta.
 Mannen i mitten hejar på, det var han som ringde och sa att han fått en så ful dotter (det sa min pappa om mig också)

 Trött storebror ska åka hem, plastfarmor var inne på samma spår så vi hade en date i hallen
 Svårt att fånga hela mammasidan på bild, men en halvdan bild på mamma, två morbröder, en moster, och två kusiner.

Trevligt var det, nya möbler hade de inköpts (och ostrukna gardiner) och den allra finaste födelsedagspresenten stod Kaneda för. Ett fint fotoalbum med texten "en liten, en stor, båda speciella". Vad det innehöll?? Bilder på farfar och på den saknade kissekatten MiloBean. Både Jennie och jag fick bita ihop ett par sekunder där. Särskilt när jag såg kollaget med en bild på Jesper som sitter i Ralf's knä och blir kittlad så att han kiknar, och bilden på Jennie som krupit ihop i farfars knä - med texten "he brought laughter and comfort".
En så kärleksfull present

lördag 29 oktober 2011

Höststädat hem, höststädad katt

Så är golven tvättade också, vilket också var välbehövligt efter Magous magproblem. Inte för att han fuskar med lådan, men han har kräkts här och där, och suttit med smutsig bak, och jag har torkat fläckvis, vilket syns tydligt. Nu är allt tvättat, vilket är en utmaning när man har öppen planlösning. Släpa möbler runt, var slutade jag senast och var tar jag vägen nu.
Magou är också höststädad, den här veckan blev han igen jättedålig imagen. Så det blev ny panikdusch och djurkliniken och det sista desperata försöket blev rakning. Totalrakning. Han mådde riktigt pyton igår när han fick åka hem, kissade ner buren, fick ett nytt diarreanfall över hela lådan och kistan, kräktes och var riktigt ynklig. Idag är han pigg men missnöjd med dieten - kokt fisk istället för Gourmet.
Bezzie är ännu mer missnöjd och visar det genom att intensivt fräsa åt Magou varje gång han kommer i närheten.

I eftermiddag ska jag på kombinerat 25-årskalas/inflyttningskalas. I måndags var det 25 år sedan äldsta grabben och hans fru ringde och sa "vi har fått en flicka, och hon är så ful". Tycker nog hon har tagit sig under årens lopp...









söndag 23 oktober 2011

Fönstertvättningsbelöning

Efter morgonpromenaden, tvättades de två sista fönstren, vilket inbegrep hela d......a balkongdörren. Därefter belönades jag med en picknick ute på Björnö Naturreservat längst ut på Värmdö.
Det är stil på mina picknickluncher numera. Svart Chaité som bryggs på plats, hembakat bröd med hemgjord färskost, ekologisk honung och Anna's nästan hemgjorda Äppelmust
 Trolska trollskogar, onödigt att ta med gåstavarna egentligen
 Undrar om det är ditåt jag ska?
 Nu börjar man ana skärgårdslandskapet...
 Efter drygt tre kilometer, varav den sista med rejält klättrande uppför löv-och mosshala bergshällar öppnar sig landskapet
Här syns blåa Nämdöfjärden - och en ensam seglare kom påpassligt fram bakom udden.
 Så här bedrövligt var det ute i skärgården idag...
Det var inte en ensam seglare - bakom en annan ö dök nästa entusiast upp.
 På de här öarna ligger det ett och annat hus - ibland är de till salu. Men Lottoguden och jag är aldrig överens när tillfället bjuds. Vi är inte överens vid något annat tillfälle heller
 Som vanligt lutar världen åt söder när jag fotograferar horisonter - men ljuset blev ju vackert iallafall
 Måste börja komma ihåg att ta med mig telefonen när jag gör mina ensamma utflykter. Hala bergshällar och branta trappor i utsiktstorn kan ju innebära bekymmer på ålderns höst
 Marinan vid Småängsvikarna ökar i omfång - och erbjuder en del oortodoxa brygglösningar....

Goslisa

Matte har ansett sig tvungen att tvätta överkastet. Bezzie har ingenting emot en obäddad säng. Dessutom lyser förmiddagssolen så skönt på rumpan och det blåser alldeles lagom lite från det öppna fönstret

lördag 22 oktober 2011

Check

5,5 kilometers morgonpromenad innan frukost - check
Tvättat alla gardiner - check
Tvättat nästan alla fönster - check
Tvättat alla fönsterramar och fönsterfoder och mördat en spindel - check
Strukit gardiner - check
Bytt plats på gardiner - check
Bytt till rena sängkläder - check
Tvättat överkast - check
Köpt svindyrt kattgräs - check
Torkat upp rekordstor hårboll - check
Diskat ljuslyktor - check
Saknat Ralf varje sekund - check
Ont i ryggen?? - Tvärcheck
Spikmatta - blir check NU!!

fredag 21 oktober 2011

Löneförmån!?

Nästa gång jag åker på tjänsteresa och stannar över natten, ska jag ha egen bärare till bagaget. Trots rullväska, sitter jag nu här med en stormvärkande axel och högerarm och med nervvärk ända ut i lillfingerspetsen, samt en tvärstel nacke

Nästa löneförhandling blir TUFF

måndag 17 oktober 2011

Det ställs krav

Efter det sedvanliga tjatet (som startade vid fyratiden) så serverade jag Gourmet Perle vid femtiden. Pollo står det så elegant på påsen.
Delade innehållet i påsen i två matskålar och återvände till arbetet. 30 sekunder senare travade det omkring en mycket pratsam Magou i arbetsrummet, med ovanligt klagande röst.
Eftersom hans mage varit risig igen blev jag jättenervös över att han inte åt. Ut i köket och hittade en Bezzie med mycket ledset ansiktsuttryck som satt och sörjde över sin (fulla) matskål.
För att testa tog jag fram två nya matskålar och delade upp en påse lax från samma leverantör. Den var slut inom 45 sekunder.
Kyckling duger alltså inte längre. Hurra!! I varje paket med åtta påsar ligger det två påsar med kyckling som nu ratas. Tackar för det, mina änglar.
Så kan ju katthemmet se fram emot en leverans av Gourmet Perle kyckling varje månad då´rå...........

söndag 16 oktober 2011

Önskningar

Ibland önskar jag att jag hade tvingat Ralf att tala in sitt eget röstsvar på sin mobil. Då hade jag kunnat ringa dit ibland och lyssna på hans röst. Saknar den så.

Det är nu ett år drygt sedan vi började misstänka att Ralf's mantelcellslymfom slagit till igen. Nästa vecka är det ett år sedan vi fick det bekräftat och också beslutet att sätta in ny cellgifter togs. Det dröjde dock till den 13 november innan första behandlingen startade. Tre cellgifts- och Mabtherabehandlingar hanns med innan tarmcancern slog till i full styrka.

Den 22:a oktober drabbades också östra Stockholm av årets första snöstorm, samma dag vi var på KS och fick bekräftelsen.  Den 11:e februari i år hade vi årets sista snöstorm, den som tog Anders liv.

Förra veckan hade jag sjumånaders jubileum som änka. Vilket jäkla ord. Vilket jäkla liv

lördag 15 oktober 2011

Min älsklingsgranne

Det här är Knatte. Han bor i vår Bostadsrättsförening och är min favoritgranne. Vi råkade på varandra under en morgonpromenad förra helgen, när han rastade sin matte och husse. Husse är över 80 och matte 79 - jag fick pinna på rätt bra för att komma förbi dem så jag kunde ta några bilder när de kom ifatt.....

Du kan ju inte fota just i den här situationen!
 Husse, matte - vänta!! Jag är klar nu - för den här gången.....
 För det mesta klarar min matte och husse att gå utan koppel!
 Hej - är du också här? Vad kul!! Jag har just badat - matte blev lite grinig över det......
 Men ska du fotografera MERA??? Jag vill ju bara pussas lite
 Husse, säg åt henne att det räcker med klickandet nu!
 Jag har faktiskt inte tiiiiid med mer nu!
 Måste ju sköta magen också, inte bara grannrelationerna

Vinterns budbärare


De här kamraterna har hälsat på våra rönnbärsträd de senaste morgnarna och sena eftermiddagarna. Idag var jag på väg ut på motionspromenad när de kom. Hitchkock, släng dig i väggen! Det dånar i luften när svärmen passerar förbi på bara några meters avstånd

De är så nervösa så de slår ner bara några sekunder i rönnbärsträden. Känns som att de gör av med mer energi än de får i sig. I efte4rmiddag var de något mindre nervösa och slog sig ner i rönnnbärsträden utanför vardagsrumsfönstret så pass att jag hann bekräfta min artbestämning - sidensvansar.

 Med frost grader under natten, dansar älvorna över Kvarnsjön vid morgonpromenaden
 Gräset är vitt och ömtåligt av frosten - men glittrar vackert i morgonsolen

Ett mikrolandskap öppnar sig......

Oenighet råder

Efter att ha varit hyfsat bra i magen under en vecka, så har Magou's diarréer tagit fart igen.

Av omsorg om möbler och mattes middagsaptit, blev det duschen en stund. Matte var snäll och bara duschade rumpan och svansen.

Magou är totalt oenig med matte och förstår inte vad som är snällt med det. Duscha är äckligt!

Matte ansåer att hela upplevelsen rättfärdigade en drink till matte och lite Catnips till Magou.

Men allvarligt talat - varför får vi ingen ordning på det här?? Det enda avvikande i dieten den här veckan var räkorna igår. Jag menar bara - räkor???

Ha!!!

Köpte två Candybars till min besättning och ökade farten med mer än en knop! Väl investerade 50 (låtsas)dollars!

Genomskådningsförmåga

Hur kan två katter identifiera, i en matkasse full med olika saker, bland annat färsk fisk, de djupfrysta OCH vakumförpackade räkorna????

fredag 14 oktober 2011

Må bra mutor

Ibland gäller det att hitta på må bra mutor till sig själv, för att hålla näsan över vattenytan. Särskilt när det är fullmånetider.

Så eftersom jag jobbar hemifrån idag, så beslöt jag mig för att dela dagen i två (vanligtvis jobbar man i ett sträck med en hård knäckemacka någonstans mitt i) och bjuda mig själv på lunch på Siggesta Gård. De hade skomakarlåda och inkokt lax med dillmajonäs att välja mellan, avnjutes i en lagom country style inredning med shabby chick inslag. Perfekt!

Dessutom har de några vackra promenadslingor, en ängspromenad, en med utsikt över havet och genom skogen. Så in med gåstavar i bilen, promenadkängor på, varm tröja och skogshuggarjacka i beredskap. Agendan är spikad
- en timmes promenad i det vackra höstvädret
- lunch
- under lunchen läses fakta in och en projektplan skissas för nästa stora huvudprojekt. Bra va!

Verkligheten
Jodå, gåstavar, skogshuggarjacka samt en hel del skräp från modeminstallationen kastades in i bilen. Sladdade elegant in vid Siggesta Gård - utan plånbok.... Bidde lite arg - men nu skulle jag så katten ha lunch. Hem i inte helt lagstadgad fart - det tar ju bara en kvart. Hämta plånbok och tillbaka igen. Det tog totalt sett trekvart med stopptid och vägarbetet vid Torsby. Konstaterade att det fanns ingen tid för promenad. Men äta och arbeta samtidigt är jag iallafall bra på.
Träffade ett grannpar det första jag gjorde när jag kom in. Så det bidde grannlunch med mycket skvaller och småprat.

Trevligt värre - men inte direkt någon må bra muta, för nu har jag ångest både över motionspromenaden och det uteblivna arbetet. Så det kan bli.......

Jaha, så är man anmäld då!

Första racet börjar om fyra timmar cirka, nedräkning pågår
Join the 2011-2012 game

Nejdå,

inte fungerade inkopplingen av nya modemet sisådär klockrent. Fick ringa till ComHem som aktiverade det trådlösa modemet per fjärrkontroll. Så nu fungerar min hemmadator trådlöst, vilket är det viktigaste. Nu ska jag försöka få min jobbdator att prata med det här modemet också. Spännande...........

onsdag 12 oktober 2011

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

- jag längtar efter mitt nya modem!!! JAg blir galen när inte uppkopplingen fungerar, när jag måste öppna samma sida tre gånger innan jag får upp den - och då med bara hälften av bilderna. Ligans blogg råkade särskilt illa ut idag. Sidan kom upp - tre sekunder och sedan var det webpage not found igen - och igen - och igen- och igen....

ComHem är lite roliga
Igår fick jag ett mail. Tisdag 12 oktober utförs det arbete på KabelTV nätet. Hmmm Tisdag den 11 eller onsdag den 12 undrar man då.

När jag kom hem låg det ett brev från ComHem i brevlådan, adresserat till "dig som bor i ComHem hus". Vi utför kabelTV arbete i ditt område under de närmsta två veckorna. Alltså inte tisdag den 11 eller onsdag den 12 utan två veckor

I samma brevlåda låg det ett annat brev från ComHem, nu adresserat till mig personligen - med exakt samma meddelande.

Grattis!!

söndag 9 oktober 2011

Jag har gett upp

med att slåss med mitt strulande modem och min trådlösa router. Jag har kontrollerat mitt bredband via Bredbandskontrollen.se. Jag har rensat min dator. Jag har startat om och dragit ur och satt i alla kablar ett antal gånger. Lik förbaskat får jag webpage not found gång på gång på solida, normalt fungerande websites. Bilder visas inte på bloggar som slås upp. Websidor stängs ner gång på gång med "internet hittade ett fel och stänger ner sidan".

Det mest fascinerande är att ComHem i all sin vishet inte kan förklara hur ett hitintills normalt (om än långsamt) fungerande modem och bredband  helt plötsligt slutar fungera tillfredställande. Deras standardsvar är "du behöver ett nytt modem och ett större bredband". Även om jag inte ökat min trafik eller söker nya, tungt belastade websidor.

Så nu har jag beställt ett nytt modem med inbyggd trådlös router för 900 kronor inkl frakt och ett större bredband för 105 kronor mer i månaden. Någon som behöver en Belkin trådlös router

Å andra sidan - snart börjar det här spektaklet! http://www.volvooceanrace.com/en/home.html.
Förhoppningsvis så kommer släkt och vänner att utmana varandra i den digitala tävlingsseglingen, ett mycket njutbart skådespel eftersom man slipper de fysiska strapatserna, men får leva med hela strategien och spänningen. Vilket reducerar WordFeud till sin rätta plats...

Men, men - jag är nog torsk i seglingstävlingen från början, jag är den enda i kretsen som inte har en I-Phone.....

lördag 8 oktober 2011

Rastlöshet

Den här damen kom pipandes och kurrandes imorse och meddelade att hon var rätt så uttråkad. Så matte erbjöd en stunds underhållning med färgglad mus.

Min kamera är ju inte världsbäst på actionbilder, dessutom är det svårt att både vara musförare och fotografera


Men jag sympatiserar med Bezzie, känner igen rastlösheten. Jag TROR, utan att veta, att när man tagit hänsyn till tvåsamhet under många år, och anpassat schemat till olika önskemål, så blir man lite överväldigad när man helt plötsligt ska bestämma själv. Valmöjligheterna blir så många. Åka till sta'n, gå till TV-profilerna Simon&Tomas inredningsbutik (som Ralf aldrig skulle sätta sin fot i), äta lunch på sta'n (men det göra jag ju varenda arbetsdag), skulle kanske ta och tvätta sofföverdragen (gav upp efter att ha försökt klä av EN kudde), arbeta lite i Bostadsrättsföreningens trädgård (fast vi har ju arbetsdag nästa söndag), sätta en surdeg (har jag ju misslyckats med förut i mitt liv).
Tänkte ta delar av Änkeklubben och åka till Sigtuna och fika, men andra tredjedelen av Änkeklubben har åkt till tredjedelen av Änkeklubben för att stötta med hundrastning och annat under sjukdom.

Jag har iallafall lagt ut mitt soffbord på Blocket igen och nu ska jag dammsuga,  eftersom katterna slutat leka och har gått och lagt sig. Brutalt uppvaknande blir det för de små liven...

Tredjedelar

En tredjedel på torkning
 En tredjedel på förvällning för infrysning
 En tredjedel väntar på förvällning och infrysning
Nu har jag iallafall sju påsar trattkantareller i frysen och de torkade blir väl en liten burk när de är klara.

Jo, det bidde en svampomelett till middag också