torsdag 8 maj 2014

Det är bra för våra gräsmattor

- att det regnar på nätterna. Tillbringade helgen med ett stooort antal lass jord, kratta och gräsfrön för att laga fula hål i gräsmattorna. Regn på nätterna och lite solsken på dagarna är precis vad som behövs.

Klockan är kvart över sex och jag har börjat jobba lite smått. Ska bryta efter ett möte vid tio för att åka in till SÖS ögonakut, vilket sedan kan vara en helt bortkastad dag vad gäller produktiv tid. Men det är bara att inse att jag nog har ett hål i näthinnan i vänster öga. Konstant något grått framför synfältet och igårkväll började det blixtra igen.

Igårkväll hade vi sista styrelsemötet inför årsmötet, så vi avslutade säsongen med vin och ost i mitt kök och en något lös agenda. Det vill säga en agenda punkt, lite skvaller, en agenda punkt, lite roliga historier, en agenda punkt till och så vidare. Lite avslappnad avslutning på ett ganska aktivt Bostadsrättsförenings år.

Årsmöte den 27:de och sedan tar vi nya tag, framförallt med de avskrivningsregler som nu införs, som ger oss två alternativ; höja avgifterna med 35% eller visa en förlust om cirka 700.000 per år, trots att vi duktigt samlar ihop sisådär en 150.000 i vinst varje år, att lägga i kassakistan för kommande behov.

Allt för av "vissa" klippare har fått för sig att göra ekonomiska planer med avskrivningar på 1000 år, utan underhållsplan, utan yttre fond och utan amortering på lån, allt för att kunna pressa upp försäljningspriset så mycket som möjligt vid ombildningar och försäljningar.

Och vi som försöker vara realistiska och ansvarsfulla, vi åker dit som vanligt.

Min hemma PC kämpar på, just nu startar den om på egen hand för andra gången denna morgon. Tänkte be sondottern rensa ur den, men på lunchen i måndags berättade hon om sitt hårda schema, så jag tog inte upp frågan. Det är hårt att vara ung.....

Och bästa Lynelle - tänk att du blir ett år yngre idag igen!! Grattis på födelsedagen, bästa vän!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar