söndag 17 augusti 2014

Nu tändas åter ljusen

i vårt lilla hem. Kvällarna blir mörkare och mörkare, kombinerat med många svarta moln, så igår var det premiär för att tända ljusen i (nästan alla ljuslyktor)


 
Under dagen var det också ganska mörkt, för vädrets makter var lite emot oss mot under Trosa besöket, med regn och intensivt besök av Åskar.
 
Carmen var lite trött, för hon var på fest på fredagkvällen. En aktivitet och en status som hon delade med sin husse.

OK, lite intresse får man väl visa för omvärlden då.

Innan regnet och Åskar kom, så hann vi med en liten promenad. Men när Åskar började göra sig påmint, blev den här ganska tuffa kraken ett darrande nervknippe som nästintill hysteriskt letade gömställen under de få bilar vi passerade. Det slutade med att vi fick bära hem henne, åtminstone halva vägen. Snäll husse vet hur panikslagen hon blir, så han tog bilen och mötte oss, så att hon fick åka bil hem och sedan gömma sig längst in under en säng.

Åskar blev intensiv i sitt yrkesutförande precis när vi som promenerade kommit hem, och tog med sig ett riktigt hällregn. Då är det mysigt att sitta i ett riktigt gammalt lantkök med vedspis och halvantikt köksbord och äta matjesill och färsk potatis och stor mängd struntprat.

Men den planerade plockningen av röda vinbär fick läggas på framtiden..............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar