tisdag 24 januari 2012

Toxoplasma

heter den infektion som Magou drabbats av - väldigt mycket, dvs i höga doser. Matte har varit alldeles för frikostig med det delikata, goda, ljuvliga lammköttet. Här kommer man hem och är snäll, och så blir det så här.

Men ännu är inte höga vetenskapen övertygad om att det är det enda. Magou är nu betraktad som en "intressant katt" i veterinärkretsar och centrum i flera diskussioner på hög nivå. Allt enligt hans veterinär.

Men för att hitta hela sjukdomsbilden, så ska det lämnas nya blodprover. Bukspottskörteln är veterinärens eget förslag, men hon hade inga problem med att kolla sköldkörteln heller. Viktuppgången är ju ett mysterium, så låt oss ta allt på en gång, tyckte hon.

Och så måste vi byta foder - igen. Gissa vem som köpte en femkilospåse förra veckan (efter att ha köpt enkilospåsar fram till - förra veckan). Och nu blir det inte ens kokt fisk som extra godis - stackars Bezzie. Nya fodret finns som blötfoder också "så det kan du ge dem". Ha!! Som om dom skulle äta det då.

En sak är säker dock - en megakur antibiotika väntar. Stackars (blodfattiga) matte!!

3 kommentarer:

  1. Vad är det för foder du ska ha nu? Min katt har oxå dietfoder men inget av de som dom har utan vi måste beställa från vet. Han äter inte det dom har nu kommer jag inte ihåg vad det heter men ska koll o ringer dig/Ewy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han ska nu äta Hill's D/D istället för I/D. Ännu mildare och gjort på hjortkött och gröna ärtor.........

      Bezzie kommer att jubla, för nu måste jag dra in fisken också!
      Halleluja

      Radera
    2. Visst är det jobbigt när de inte ska äta samma Gottfrid äter spec foder för njurarna Mog äter dietfoder för att han är tjock Charli äter vanligt foder halelulja men det går bara man är hård mot de små liven jag ser direkt på Gottfrid när han har fått något annat än sitt dietfoder och så medicin varje dag nu har det hållit sig på mattan ett tag så det är bara att hålla tummarna men han går ju inte upp i vikt och pälsen ser för jäklig ut. Annars är det bra dom har sett något i min galla inte stenar utan kanske en polup läkaren ska ringa mig den 6/2 ska tydligen göra en MR röntgen till för att se om den har växt jag tycker att de kan ta bort skiten. Vi måste åka ut till Husvagenen o ta bort snön från tälttaket vi har inte satt upp stöttor så hoppas att det inte har brakat ihop/Kram Ewy

      Radera