tisdag 16 november 2010

Ka´linska i ur och skur

Så har vi startat. Flera på jobbet har frågat hur det gått, men det är ju inte under behandlingen som de stora dramaföreställningarna sker, det är efter varje behandling.

Visserligen är Mabthera lite spännande eftersom den kan ge hjärtsvikt och allergichocker, men Ralf har fått den så många gånger utan reaktion så vi är inte direkt oroliga.

Hittade en spännande beskrivning av Mabthera (mousebody antitherapy, den är framodlad på möss) men den är kopieringskyddad. Du kan få länken om du är intresserad
http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=588

I länken finns en beskrivning av den mardröm vi gick igenom 2000/2001, verkligheten var inte fullt så idyllisk som beskrivningen av högdosbehandlingen ger sken av. Men utan den  mardrömmen hade livet för mig tett sig annorlunda och inte alls för Ralf, så valmöjligheten var begränsad.
Det är väl lite otäckt att läsa om behandlingen av äldre patienter, så jag visar inte länken för Ralf.

Nu får han behandling med Bendamustin, jag har letat lite och hittat lite olika beskrivningar, bland annat att den är släkt med den farliga senapsgasen som används i krig. Kanske en bra beskrivning, krig är ju vad det är.

Nu är det blodprov med full blodstatus som gäller varje måndag, njurar/lever måste kontrolleras då cellgifterna gärna slår ut dessa organ, blodbrist och för låga trombocyter/blodplättar kommer som ett brev på posten och så väntar vi på första resultatet av nedsatt immunförsvar. 13 december är det läkarkontroll och den 15 dags för nästa behandling (man sköt på den två dagar så att han skulle slippa ligga på sjukhuset på sin födelsedag)

Men annars mår vi bra - kriget har börjat och slagfältet ligger öppet för full attack med artilleri och kavalleri!

Bältrosen har lämnat ordentliga ärr och eftersom den fortfarande är aktiv är nervositeten stor över att den ska slå ut i full blom igen - då måste cellgifterna stoppas.....


















Arcona skeppare i sin fulla glans
 (matrosen skötte allting annat, eller hur var det nu?)
 Mysingen och skepparen på ett strålande humör
 Det cellgift som nu används ger inte håravfall - är ganska skönt faktiskt. Kan inte förstå hur jag stod ut med den här frisyren

2 kommentarer: