fredag 12 november 2010

Att samla kraft och mod

När vi per telefon för några veckor sedan fick reda på att mantelcellslymfomet är tillbaka, dessutom med god kraft och bra spridning, åkte vi och tog en paus på ett café.

Numera är vi rätt så härdade, så det var rätt tyst vid fikabordet. Tills Ralf sa "japp, då är det dags att samla kraft och mod igen".

På måndag börjar som sagt cellgifterna igen. Så den här helgen samlar vi kraft och mod, styrka och envishet.
Vi har fått svar på den tilläggande kontraströntgen, som visar att nu är mjälten också angripen. Det är första gången som någon annat än lymfan är angripen och det känns inte helt bra. Ralf fick det beskedet per telefon i veckan, när behandlingsplanen gicks igenom och jag var på jobbet.

Marie, vår läkare och ängel på Hematologen har nu känt oss sedan år 2000, vi har en sådan relation så att även per telefon kan vi hantera dåliga besked. Hon är inte bara en läkare, hon är en läkare med empati och människokärlek. Även per telefon kan hon leverera mindre bra besked per sammetsvantar. Nackdelen när jag är på jobbet är att jag har så många fler frågor och undringar än Ralf, så jag känner mig lite svävande i luften. Ralf har sådant förtroende så han lyssnar bara på det som han tycker är vitalt, resten löser sig!

Men mycket av eftervården vilar på mitt ansvar, även om jag alltid kan ringa Hematologen, så mycket frågor har jag. Därför har jag tagit ledigt måndag förmiddag så att jag kan följa med till första behandlingen och ställa MINA frågor. Hematologen har alltid visat att de frågorna är lika viktiga.

En sak har vi fått besked om iallafall, Ralfs enorma trötthet så fort han anstränger sig kan mycket väl komma sig av att mjälten är angripen. Och jag som skäller på honom för att han inte rör sig tillräckligt mycket!

Men hellre mjälten än levern.

Imorgon går vi på båtmässa. Någon mer båt blir det väl inte - men lite pornografi mår vi bara bättre av. Det är mat,vin och hälsomässa samtidigt, vi kanske smiter in på allihop och gosar oss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar