fredag 22 juli 2011

Arkeologisk utgrävning

ägnade jag torsdagen åt. Städade ur frysen. Den veckan som Ralf fick vara hemma innan den sista, ödesdigra färden tillbaka till KS, lagade jag lättuggad, enkel och näringsrik mat som Hemtjänsten kunde servera. Jag har knappt förmått mig att öppna den lådan i frysen sedan dess, har jag öppnat den har jag stängt den lika fort igen med en rysning och en känsla av misslyckande. Häromveckan tog jag tag i brödlådan och tömde iallafall den.

Men köket behövde få en omgång generellt sett, så jag hade lovat mig själv att första regniga dagen på semestern så.... Och igår var det dags.

Så städat och frostat av frysen, slängt den ödesdigra maten jag lagade så omsorgsfullt i mars, tömt alla kökskåp, torkat ur och tvättat alla luckor, slängt massor av torrvaror från skafferilådorna, städat ur kryddskåpen och sorterat bland alla bra att ha burkar med tillbehör. Sorterat om lite - och jag har helt plötsligt tomma hyllor i skåpen. Vilket bevisar det jag börjar ana - jag bor för stort!

Och ändå blev det bara en liten kasse till miljöstationen - där Ralf's kaffekanna gick i graven. Han hade den som blomvattningskanna när vi träffades, den gick ur tjänst för oändligt många år sedan, men jag har aldrig fått slänga den, av några för mig okända, nostalgiska skäl. Igår åkte den!

Men om bostadsrättsföreningens självutnämnda ordningsman i vanlig ordning kollar vad som slängts i soporna, lär det bli lite kommentarer för mycket torrfoder hamnade det där tillsammans med halvtomma burkar (och tre oöppnade honungsburkar från hemmaodling)

Jag har kylen kvar - men alla frysvaror fick bo där hela dagen, så det gick inte att komma åt den. Och som jag sade till Barbro -jag behöver egentligen inte handla mat på ett bra tag. Det finns i frysen.....

Somnade ovaggad igår, vaknade alltså halvfem imorse och kan inte somna om. Så jag fixade manikyren istället, gårdagen gick hårt åt nagellacket, trots gumminhandskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar