lördag 30 juli 2011

Hur gick det till??

Sedan IT-supporten var här, har jag knappt tittat på routern, ännu mindre ens försökt ändra några inställningar.

I morse upptäckte jag en ikon som gjorde mig misstänksam, drog ur internetkabeln - och voila, här sitter jag med min laptop i knät med fullt fungerande internetuppkoppling!

Hur gick det till?? Om det är något jag inte kan beskylla Ralf för att ha fixat under sina spöksessioner, så är det trådlös internetuppkoppling. IT var liksom inte riiiiktigt hans grej!

Men tack Kaneda - it works!

En och annan lös skruv - numera infångad

Igår skulle det regna, så den totalt kaosartade klädkammaren stod på programmet. När regnet började på morgonen satt jag igång. Fem minuter senare sken solen och dagen blev varmare och varmare. Men karaktärsfast som man är (hmmm), städades klädkammaren, inklusive verktygshyllan.

Den här familjen skulle kunna starta en ambulerande skruvförsäljnngsverkstad.  Vi har skruvar, inte bara lösa, utan även fysiska. I hundra och åter hundratals. Ska nog lura hit grabbarna efter semestern  på en fika och skruvfördelningssession. Har lite verktyg de kan dela på också.

Så kan jag ringa sedan och säga "jag har inga verktyg, har du lust att hjälpa mig?"

Men klädkammaren är ju också klädkammare, så lite mer kläder hittades  som rev och slet i hjärtat. Vinterhandskarna, ett antal mössor, seglarstövlarna (som fortfarande står kvar) och lite annat udda. En liten kasse blev det för vidare transport till återvinning och en liten kasse till  Stadsmissionens second hand.

Vilket innebär att inatt har jag drömt länge och intensivt om och med Ralf, och vi har haft mycket äventyr för oss. Jag seglade med Tony och Ia över både Nämndöfjärden och Mysingen, långsamt så jag kunde simma bredvid båten, medan Ralf kom till slutdestinationen per tåg och då gick vi på vinterpromenad. Måste vara de lösa skruvarna

Men nu kan man gå in i klädkammaren igen och dörren till linneskåpet går att öppna för fullt.

fredag 29 juli 2011

Kors vad det vimlar av segel idag

Barbro och jag åkte Strömma kanal båten genom diverse smala och idylliska kanaler till Sandhamn (och samma väg hem igen)

Utsikten över Nämndöfjärden var förtjusande och det sved bara lite i båtnerven. Och lite fascinerande var det att jag nog såg sisådär en tio Najader - en båt som jag var smårimligt intresserad av en gång  i tiden. Tyvärr delade inte min man den fascinationen.

Men vacker va're - och trevlig var det också. Silltallriken till lunch har hållt mig gående rätt länge - den var mer riklig än vad jag kunde drömma om...

onsdag 27 juli 2011

Turist- javisst!

Det var inte förrän på Djurgårdsfärjan som jag förstod att det var tisdag och därmed folkvandring till Skansen. Jag är inte bra på att följa med sådana där masshysterievenemang

Det finns nog ingen stans där så många förväntansfulla barn stirrat så förhoppningsfullt på tomma djurhagar, som på Skansen!

Jag koncentrerade mig mest på gamla gårdar och hus, efter att ha studerat älg och björn en stund.

Efter en stadig lunch på Gubbhyllan (kan rekommenderas) så koncentrerade jag mig på dessa sötnosar, mitt verkliga skäl till Skansen besöket. Kändes lite heligt att få komma in till dem och vara så nära!

Ja, det var inete barnen jag koncentrerade mig på - men här fick barnen lite närkontakt iallafall!
 Dom här två var inte så intresserade av närkontakt, men sov så hjärtesött hos varandra. Kolla armen som håller om!


 Den här krabaten vann mitt hjärta, för h*n fick inte vara med när de andra smaskade isglass. Stackars liten, det är inte lätt att vara utanför, jag vet.
 Någon taskig jäkel hade fryst in färsk frukt i ett jätteblock med is, gissa om de fick jobba!


 Så fina och så hälrigt att få stå på två decimeters avstånd utan stängsel emellan
 Snygg svansföring
 Min favorit fick komma till när de andra fått nog. Oj, vad det var gott
 En trappa upp var det stor hög med kärleksfulla små lemurer - det finns små babysar som hänger under magarna men som de inte visade upp

måndag 25 juli 2011

Ralf får ursäkta

det var en fin artikel om Hjalmar Gullberg i Svenska Dgbladet häromhelgen. Den avslutades med denna dikt.

Men Ralf får nog ursäkta - fotografierna står kvar ett bra tag ännu. Håller de honom kvar är jag bara tacksam

Det blev en Mercedes full

med prylar till miljöstationen. Nu är förrådet städat, med bister min har jag kastat Ralf's (och mina) slalomskidor och pjäxor, Ralf's gamla långfärdsskidor, udda porslin och massa plastkrukor. Plus lite annat. Kändes i magen och  hjärtat, var tvungen att ta vägen förbi minneslunden och förklara att jag på intet sätt försöker radera ut honom, bara komma lite i ordning.

Tänkte så här efteråt att jag borde ha fotograferat hans gamla fula pjäxbag innan den gick till hävderna, den fanns med i huset redan innan min tid. Grabbarna hade nog känt igen den!

Så har jag sålt cirka 70 tallrikar för  600 kronor och köpt 8 stycken för 792 kronor. Går det ihop? Det blev inga billiga tallrikar från Rusta eller Brizak (fast Brizak hade med rosenknoppar och spetskant som jag blev halvförälskad i), det blev helt vita Royal från Villeroy Boch - på rea!

Men de stora familjemiddagarna har krympt till max åtta deltagare..........

Nu är det färdigstädat på ett tag, de här dagarna har kostat mig TRE naglar!

Icke planerade dagar - ett skämt

I lördags satt jag från elvatiden till midnatt och sorterade bilder, samt scannade gamla bilder.Puh!

Ett sådant äventyr innebär att man bläddrar förbi en och annan bild på älsklingen - ett antal gånger.

Söndagen vaknades i ett ambivalent tillstånd. Ska klarna upp - åka och bada? Åka till Skansen? Plocka mer bär? Städa klädkammaren i hallen? Gör något!! Innan jag kommit till någon form av beslut, blev jag bjuden på kaffe hos min kompis Oliver. De hade bjudit lillebror och storasyster, och de fick bestämma tiden, vilket blev mitt i barnlunchen. Lite kaotiskt men trevligt.

Till hösten flytta Oliver och hans lillasyster, lilla Olivia mitt emot dem flyttar om några veckor, Måns föräldrar letar nytt boende. Alla de lägenheter som blivit tomma har köpts av pensionärer. Det gör att jag nog får hjälp i mina ambivalenta tankar om att bo kvar alternativt flytta. Är inte beredd att bo i en pensionärsförening och aldrig se unga människor och barn.

Eftermiddagen blev lite städning i kryddlandet, uppbindning av de tomatplantor grannen ställt ut innan han åkte på semester (De stackarna höll på att blåsa bort i stormen som rådde) och lite annat.

Hela tiden gnagde tomheten, saknaden och smärtan. Till slut får man ge upp och det som fick mig över gränsen var några gamla avsnitt av Mash. Jag fullkomligt älskar gamla Mash med Alan Alda, blandningen av smärta, förtvivlan, vansinne och galghumor speglar mitt liv, inte bara just nu, utan alltid. Undrar om de finns på DVD i samlingsbox?

Sedan sov jag till tjugo  över åtta i morse.

Idag tvingas jag städa förrådet. Lade ut min jätteservis på 90 tallrikar i olika storlek och fick napp. Trodde inte det mitt i sommaren. Damen kommer efter lunch och större delen av servisen står längst in i förrådet. Men det behöver städas, så det är väl bra. Och dagen är planerad och under kontroll

Solen sken inte alltid förr i tiden heller

lördag 23 juli 2011

Var är den??

Den mycket omtalade åskan??? Vi förgås här ute i skärgården, 90% luftfuktighet och absolut stillastående luft!

Jag lär mig - kanske

jag kämpar på med min semestermålsättning.

- att inte ständigt leta nya fysiska aktiviteter tills jag stupar av utmattning
- att inte alltid ha något för händerna tills jag inte kan tänka längre
- att inte alltid ha utflyktsmål framför näsan som får mig att göra något annat än det jag gjorde tillsammans
- att inte drabbas av panik när jag inte kan hitta på något
- att sitta still och minnas, tänka, känna och sörja

Går så där, men lite bättre blir det. Idag har jag hitintills ätit en långsam frukost på balkongen, läst tidningen (är ju ingen rolig läsning idag, så många unga liv, så många sörjande föräldrar och syskon), och tagit en kraftfull stavgångspromenad. Ja, jag vet att man ska motionera först och äta sedan, men idag blev det tvärtom.

Det är 85% luftfuktighet ute så promenaden blev en blöt historia - tur att man är ensamstående numera.......

Nu ska jag röja undan lite i badrummet - som blivit mitt nya skräprum -, och duscha. Har sett på mobilen att jag borde logga in jobbdatorn någon timma, men sedan ska jag ägna dagen åt att städa fotografier i hemmadatorn. Med andra ord - jag ska vara hemma hela dagen!!

Det ni!!

fredag 22 juli 2011

Har ni fest eller??????????

Fredagskväll hos familjen Holm-Rådén........

Jodå, TV'n står på också!

Nu väntar vi bara på den där omtalade Åskar - det är lite kladdigt på den här sidan om sta'n.

På öret!!

Efter rensning och vid mätning visade det sig att dagens en och en halv timma långa skogsutflykt resulterade i exakt en liter blåbär. Snacka om att ha känsla. Nu behöver jag bara en liter till, samt en och en halv liter hallon till.
Föredrar hallonen - de har bättre arbetshöjd. Blåbären har gett mig en fiiin ryggvärk, för att bota den åkte jag till Södersved och simmade 250 meter. Nu har jag ont i nacken OCKSÅ.



Plockade blåbär för två eller tre somrar sedan på samma plats som idag, då var Ralf med. Han satt som ett stort skogstroll på skogshuggarryggsäcken och muttrade över stora mygg och små blåbär - är man nästan två meter lång är blåbär inget bra alternativ.

Den deckare jag lyssnar på nu i min Ipod handlar en hel del om troll!! Fick lite visioner när jag anade skuggor bakom tallarna och granarna - trollet kändes väldigt närvarande...

Stöld!!

Matte har stulit vattenfontänen!! Jag stannar vid oasen och bevakar dess återkomst

 Var det nödvändigt att sätta diskmaskinen på det där lååååångsamma ekologiska programmet?? Jag är törstig!!!!

Tråktorsdag

Det är regnmurrigt väder och matte baaaara städar...

Arkeologisk utgrävning

ägnade jag torsdagen åt. Städade ur frysen. Den veckan som Ralf fick vara hemma innan den sista, ödesdigra färden tillbaka till KS, lagade jag lättuggad, enkel och näringsrik mat som Hemtjänsten kunde servera. Jag har knappt förmått mig att öppna den lådan i frysen sedan dess, har jag öppnat den har jag stängt den lika fort igen med en rysning och en känsla av misslyckande. Häromveckan tog jag tag i brödlådan och tömde iallafall den.

Men köket behövde få en omgång generellt sett, så jag hade lovat mig själv att första regniga dagen på semestern så.... Och igår var det dags.

Så städat och frostat av frysen, slängt den ödesdigra maten jag lagade så omsorgsfullt i mars, tömt alla kökskåp, torkat ur och tvättat alla luckor, slängt massor av torrvaror från skafferilådorna, städat ur kryddskåpen och sorterat bland alla bra att ha burkar med tillbehör. Sorterat om lite - och jag har helt plötsligt tomma hyllor i skåpen. Vilket bevisar det jag börjar ana - jag bor för stort!

Och ändå blev det bara en liten kasse till miljöstationen - där Ralf's kaffekanna gick i graven. Han hade den som blomvattningskanna när vi träffades, den gick ur tjänst för oändligt många år sedan, men jag har aldrig fått slänga den, av några för mig okända, nostalgiska skäl. Igår åkte den!

Men om bostadsrättsföreningens självutnämnda ordningsman i vanlig ordning kollar vad som slängts i soporna, lär det bli lite kommentarer för mycket torrfoder hamnade det där tillsammans med halvtomma burkar (och tre oöppnade honungsburkar från hemmaodling)

Jag har kylen kvar - men alla frysvaror fick bo där hela dagen, så det gick inte att komma åt den. Och som jag sade till Barbro -jag behöver egentligen inte handla mat på ett bra tag. Det finns i frysen.....

Somnade ovaggad igår, vaknade alltså halvfem imorse och kan inte somna om. Så jag fixade manikyren istället, gårdagen gick hårt åt nagellacket, trots gumminhandskar!

torsdag 21 juli 2011

Igår

var det igår. Då åkte jag till Björkvik (för andra dagen i rad) och solade lite. Har faktiskt klivit in i seniorsällskapet och köpt mig en strandstol, är för gammal för att krypa omkring på backen jämt. Däremot är det skönt att bada ett par gånger (fast i tisdags var jag chicken, då blev det bara solning)

När skyarna började dra igen, bytte jag om, en uppgift som inte är så enkel numera när man ska vara diskret, och drog till Waxholm. Från yttersta delen av Ingarö, över hela Västra Värmdö och till Waxholm på en timme. Men då lyckades jag för omväxlings skull pricka färjan nästan precis, vilket händer väldigt sällan.

Till Waxholm åkte vi ofta, Ralf och jag, när vi inte hade något särskilt för oss, både sommar som vinter. Strosade runt, fikade, köpte något (o)nödigt - mina gåkängor köpte Ralf där i höstas på båtaffären (!) som en överraskningspresent. Och på Waxholmshotell åt vi bröllopsmiddag, den 18 augusti blir der 27 år sedan, och med flera efterföljande jubileumsmiddagar.

I Waxholm blev det blå himmel igen och förmodligen ett ozonhål, för trots att jag har många soltimmar bakom mig nu och borde vara lite bättre pigmenterat, brände jag mig i ansiktet under de två timmar jag gick runt. Konstigt. Och inte hade de Bruka Design's korgbord hos Hamnmagasinet heller.


Gästhamnen är en viktig besöksplats och trots det vackra vädret var det absolut knökfullt. De som kom in nu fick göra sig plats, dvs tränga sig in. Men heder åt Waxholm, de har moderniserat sin gästhamn, byggt en ny brygga mitt i plus en brygga för mindre båtar, lagt ut moringlines överallt och moderniserat hamnlotsarna. De har säkert ökat kapaciteten med 200-250 platser
 Båtar, båtar,båtar, nya bryggan är populär
 Du kanske inte skulle varit så envis, hade vi köpt en syster till CatAnn, kanske jag hade varit mer intresserad att behålla henne
 De moderniserade hamnlotsarna har nu vattenmoppe, åker ut till änden av piren, hämtar nya båtar, anvisar platser och ser till att de kommer på plats. Den servicen minskar frustrationen så mycket!
Inte bara nya bryggan är populär, det var fullt vid gamla piren också. Men den är jobbig, för den är så hög, så man måste hoppa UPPÅT med linan när man lägger till. Säkerhet på foten krävs. Första gången vi lade till här gick jag på kryckor med bruten fot. Ekvilibrism kallas det då - men man var ju nyförälskad....
 Båtar, båtar, båtar - mycket fanns det att titta på
 Här åt vi bröllopsmiddag för snart 27 år sedan, vid fönstren precis under skylten med "Waxholms hotell". Lax med ängsyrasås var huvudrätt och jag hade fått låna min pappa från Nacka sjukhus en stund efter mycket diskussioner med deras akuavdelning och IVA.
 Visst är hon vacker, Strömmabolagets Stockholm, ett vrak de restaurerade så förtjänstfullt på 90-talet. På helgerna kan man segla brunchkryssning med henne - det vore väl något för vissa brunchfantaster!!!!
 Det vackra kastellet som var omodernt redan när det var färdigt och användes som måltavla för nytt artilleri
 Den rosa byggnaden till höger är militärens gymnastiksal. En gång på 90-talet hade företaget en lördagsutflykt hit, just när motivationscoacher började komma i ropet. Vår motivationscoach var från Norrköping och rolig att lyssna till, men vi har nog aldrig frusit så mycket som här. Total avsaknad av uppvärmning, två timmars lyssnande en tidig vårvinter. Vi var liksom inte klädda för det, för sedan skulle det ju bli fest!
Festen var på Badholmen mittemot, förrätten var silltallrik och aldrig har en Absolut Citron smakat så gott i mitt djupfrysta tillstånd. Badholmen blev sedermera till salu för fem miljoner - men inte hade jag några fem miljoner - då heller...


 

De gamla officersbostäderna på Rindö är numera bostadsrätter - men orkar man åka färja till jobbet varje dag? Och buss till Teknis? OCH tunnelbana till Mariatorget?? Dessutom tror jag inte man får glasa in eller näta in balkongen, trots att man har katter...



En nostalgi tripp som jag klarade med bravur. Till och med fikat på Silltruten gick bra

onsdag 20 juli 2011

Mig vara genious

Cracked it - en lite annorlunda väg, men det är sak samma, så länge resultatet är vad jag vill ha. Good shit...

Att det ska vara så jäkla svårt

IT-supporten var här häromkvällen och försökte fixa min trådlösa router. Den fixade sig inte, eftersom det tydligen är min omoderna laptop (ett och ett halvt år gammal) som är problemet.

Men under resans gång, så ändrades mina menyer, så att jag inte kan hantera mina bilder längre och flytta mellan mapparna - för jag får inte upp någon menylista med mappar längre, bara ikonerna och inte heller preview av bilderna utan bara JPG nummer. Och inte fan hittar jag tillbaka - vilket får alla mina planer att ramla isär.

Jag tror jag går och dricker mig berusad istället!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

måndag 18 juli 2011

Duktig kicka!

Skulle egentligen slänga använd kattsand - råkade hitta några hallonbuskar. Hallonen blev bara 1/2 liter men diverse ödetomter gav tre liter svarta vinbär. Så nu har det kokats vinbärsgele.

Inte så illa av en som levt på två muggar te och ett glas äppelmust
Dessutom så bodde hallonen i TVÅ myrstackar. Har försökt lära katterna att äta myror ikväll, men med dåligt resultat.................
Nu har jag iallafall fem burkar svart vinbärsgele, om jag hittar mer hallon, blir det ett par burkar hallonsylt också.

Utsikt från en balkong

Så här sitter man i all sin ynklighet, med Ralf's sjukfilt över benen och en kopp te vid sidan om.

Är nog bara att konstatera att detta blir en repetition av sommaren 1999, dvs en semester med mängder av kortison och antibiotika, plågsamma undersökingar och social missanpassning.

Ulcerös Kolit är - ursäkta uttrycket - en skitsjukdom, inte speciellt plågsam smärtmässigt (efter sitt initiala skede) men så socialt förnedrande och handikappande. När man får tre sekunders varning inför ett toalett besök, är det inte så enkelt att vara aktiv.
Lite extra negativ är jag nog efter Ralf's magcancer som gav samma problem och all den förnedring och frustration det innebar. Och efter att ha sett de två människor jag älskar mest, min pappa och min man, plågsamt dö i magcancer, blir man ju inte gladare av den framtida prognosen. De flesta Ulcerösa Koliter slutar med tjocktarmscancer.

Men skam den som ger sig, jag ska till banken och ordna lite insättningar, min plan var att ta en promenad till centrum, men just nu känns det lite riskfyllt. Får nog bli bilen. Ska ge magen en dag till, innan jag ringer till Ersta och försöker hitta en läkare mitt i semestern. Halleluja!

Utsikt från balkongen var det, ja. Det blåser idag, så man kan ju alltid roa sig med att titta på träden som böljar så vackert. En kryss på Mysingen idag - det vore något det som är skönt att slippa.
Lätt tillbakalutad i sin Baden Baden, kan man beundra trädtopparna - undrar om ungarna seglar över Finska Viken idag?
 Konvalescenstillvaro, med filt över benen, tekopp på sidobordet och katt ovanpå den värkande magen (fast han gick just innan fotot togs)
 Det enda drastiska som hänt idag, är att Bezzie fick ett omotiverat fnattanfall över en grön plasträka. Den har nu fått sig en rejäl omgång




söndag 17 juli 2011

Glömde kameran igår och rejält magsjuk idag

- inte för att de har med varandra att göra

Igår följde Barbro och Carmen med på utflykt till Trosa. Vi strosade i Trosa (haha!) och tittade på båtar, hittade en tysk Decksalongbåt på 38 fot som jag förälskade mig i. Tyvärr hade jag glömt kameran. Sade samma sak när vi gick längs ån och hittade en fantastisk rabatt med stockrosor i alla färger - helt magnifik.

Vi fikade och gick på bolaget och sedan köpte jag varsin exakt likadan påse hos Trosa fisk till mig och Barbro. Rökt lax med citronpeppar, rökta räkor och Skagenröra.

Kände mig lite udda när jag vaknade, men skylde på att jag i två nätter sovit urdåligt. Vid 10 satte någon ett antal stora förskärare på olika ställen i magen och i ryggen. Snacka om magkramp. Aha, för fett, gallan (som dock är operarad) reagerar.

Jag ska undanhålla alla detaljer, men jag kan gott säga att jag druckit en liter vatten men gjort mig av med 15 liter på alla sätt. Feber!! Svinont! Till slut tog jag mod till mig och ringde Barbro, hon är ju iallafall 77 år och storlek 36. Var livrädd att jag tagit död på henne! Men hon mådde prima, sade hon och tyckte att allt varit gott! (Det tyckte jag med)

Nu har värsta smärtan lagt sig, jag har druckit ett litet glas äppelmust, mer vatten och nu en kopp buljong.

Då kan man ju tycka att gud så skönt att ha två katter att gosa med när man är sjuk....

- Svart katt har varit överlycklig att matte varit hemma OCH legat still. Så hon har envisats med att ligga på min värkande mage och bitit mig i händerna för att jag inte kliat tillräckligt mycket.

- Röd katt råkade hitta tallriken efter att jag ätit och slickade i sig lite överblivet godis. Vilket innebär att han sket ner hela toalettlådan och sig själv imorse. Fick skura ur hela lådan, och när man redan är spygrön är det inte någon höjdar uppgift. Han har kladdat lite här och där på golvet med det som sitter fast i svansen, så imorgon får jag skura golvet. Jag klarar inte det idag, jag har krupit till och från badrummett, för benen bär mig inte.

Och jag som skulle åka till Björkvik och ta vara på en av veckans få soliga dagar........

torsdag 14 juli 2011

Är det så långt borta egentligen??

Tog eftermiddagen ledig -måste ändå jobba nästa vecka, lite grand iallafall, så det är ett just byte, tycker jag.

Åkte till Nyköping, var visning av ett nytt område som ska byggas. Tänkte, att den 14:e juli blir väl stackars mäklaren ensam, men icke, det stormade in folk. Kan inte säga att jag gillade alla......

Franförallt gillar jag inte SJ's priser för att pendla - 3000 spänn för 40 enkelresor på 30 dagar - OK, det innehåller också SL kortet, eftersom inte tågen stannar på Södra Station - där jag jobbar. Är ju lite mycket pengar att lägga ovanpå boendekostnaden liksom...

Men ändå... eller ändå inte...

http://www.ncc.se/sv/Boende/Sok-bostad/Sodermanland/Nykoping/Fullriggaren1/

tisdag 12 juli 2011

Skylla sig själv

Om man nu skriver så här på sitt hjärtas hjärta, får man ju skylla sig själv om det spökar lite här och där och då och då
Fast då vore det bra om du kunde spöka fram min bilnyckelknippa och mina solglasögon som jag VET fanns här hemma för någon månad sedan. Och att du kunde trolla fram alla bilder jag scannade in igår, som finns på HP solution men vägrar visa upp sig på hårddisken.

Kan du trolla fram rätt måltipsrad också när du ändå håller på??

Du är nu avslutad

hos tandkliniken. Har avbokat tiden du fick 10:e augusti och meddelat att du nog måste avsluta ditt engagemeng med dem totalt sett.

För du tänkte väl inte komma hem till det besöket??

söndag 10 juli 2011

Olika falla ödets lotter

Igår kväll hade grannen under mig inflyttningsfest med grill, glam och mycket skratt

Själv satt jag rakt ovanför deras uteplats och lyssnade på tjohimmet, medan jag skrev tackkort efter begravningen.

Det enda grannas och jag hade gemensamt var att vi båda drack whisky.

Igår var jag på långtur på sjön, var hos Robert och Ewy på Gålö och vi tog en tripp med deras lilla utombordare. Ewy muttrade över att det var guppigt och stötigt, jag tyckte det var härligt. Fast lite ont i nacken har jag idag....

Och naturligtvis glömde jag kameran hemma

torsdag 7 juli 2011

Den 12:e frossa

Jag märker tydligt att ju närmare jag kommer den 12:e varje månad desto mindre motståndskraft mot motgångar och besvärligheter har jag, och desto enklare har jag att bryta ihop över vad som annars kan räknas som petitesser.

Så nu kan jag räkna ihop
- det jävlas på jobbet
- jag får bara inte igång den trådlösa routern
- Skandia, Skatteverket och Ignis har strulat till bouppteckningen så att jag inte får loss de pengar som sitter på Ralf's konto. Å andra sidan får inte Ignis betalt förrän jag får loss dem
- Jag får inte ens igång gräsklipparen så jag kunde gå av mig lite adrenalin på gräsmattorna. Undrar hur många grannar, med starkare armar, som stod bakom gardinerna och log under mina fruktlösa försök.
- Magou ska till veterinären imorgon för tovutredning
- Därför tänkte jag jobba hemma imorgon
- Men då ligger jobbdatorn kvar på jobbet
- Min nya ljudbok vägrar uppdatera sig med namn och albumtitel, alltså laddas den inte över i Ipoden

och den 12:e närmar sig med stormsteg och jag tycker att den 12:e är en skitdag. Fast dom andra dagarna är inte så mycket bättre, de heller.

onsdag 6 juli 2011

I rättvisans namn

måste jag få skryta lite över en annan sondotters katter, syskon men ack, så olika....

Enligt Charlotte, har Alice konstant och alltid samma förvånade uttryck...

 Men icke då, fina tjejer kan se nog så cooooooola ut
 Brorsan Theo lär vara en ligist - kan inte uttala mig om den saken, jag träffar honom inte så ofta
 Men vad jag sett av honom, verkar han rätt så lugn!
Mest övervakande tycks det
 No further comments

Proudly presented

- den omtalade Milobean - det finns en förklaring till namnet, men jag har inte den i minnet

Lekfull katt  - trött pappa

 Lååååång kisse
 Trött kisse - med sin signatur i pannan - "M"
 En riktig liten pälsboll