onsdag 23 februari 2011

Ingen hemgång

- Ralf  måste börja äta först. Har haft en liten diskussion med kvällens sköterska, om att då är det nog bra om ni börjar öka näringsintaget genom lite tätare servering. Räkna inte med att Ralf frågar. Det är ert ansvar att servera honom näringsdryck och glass varannan timme (sköterskan undervisade mig om nyttigheter som glass). Efter förra cellgiftsbehandlingen där Ralf tappade 40 kg så är jag nog så medveten om vad som behövs och framförallt ofta. Om man inte kan äta, krymper matsäcken, krampar och det blir en ond cirkel.

Där är vi nu. Idag var det paella till middag, första tuggan var jättegod, andra var motigare, den tredje tog tvärstopp. Sedan kom allt tillbaka upp igen. Det är första gången han kräks, men magen måste vara helt ihopskrumpen nu. Han fick en skål glass istället och den gick rakt ner, tillsammans med näringsdrycken.

Sköterskan ska ringa KS och en dietist imorgon, och Ralf har strikta order att ringa på klockan en gång varannan timme och beställa näringsdryck och glass. Jag ska ringa och påminna honom varannan timme om att ringa på klockan och beställa näringsdryck och glass. Vilket gör att vi kommer att vara dödligt osams före klockan elva........................

1 kommentar:

  1. Shit va jobbigt allt låter.
    Förbannade sjukhus som inte kan göra sitt jobb å andra sidan. Sur jag blir.
    Kram i massor

    SvaraRadera